25e editie Ede Dweilstad zoekt nieuw logo

Op zaterdag 20 juni organiseert Kapel Decibel voor de 25e keer Ede Dweilstad, in samenwerking met Binnenstadsmanagement Ede. Met een record aantal deelnemende dweilorkesten uit heel Nederland staat het Edese centrum een dag lang op z’n kop en wordt het publiek op iedere straathoek en plein getrakteerd op vrolijke en swingende muziek.
ede-kapel-decibel

Bijzonder tintje

Om het jubileum te vieren en deze feestelijke dag een extra bijzonder tintje te geven, zoekt Decibel creatievelingen die voor deze gelegenheid een toepasselijk logo willen ontwerpen. Deelnemers aan deze ontwerpwedstrijd maken kans op…. een optreden van de voltallige Kapel Decibel op een zelf te bepalen datum en tijdstip, uiteraard in overleg met de organisatie.

Een vrolijk en muzikaal logo

Kapel Decibel is regelmatig in de regio te vinden om evenementen, feesten en festivals op te luisteren. “De orkestleden staan garant voor een feestje”, vertelt oud-voorzitter Martin van Leusden, “maar voor het ontwerpen van een jubileum-logo heb je andere vaardigheden nodig, die we binnen onze club helaas niet hebben. Vandaar het idee om er een wedstrijd van te maken en crea-bea’s, ontwerpers en kunstzinnige tekenaars in onze gemeente uit te nodigen om iets moois voor ons te maken.”

 

ZIE OOK: Ede nieuws

 

De richtlijnen voor het logo-ontwerp zijn simpel en duidelijk: “het logo moet vrolijkheid en feest uitstralen, naar muziek verwijzen en te gebruiken zijn op allerlei uitingen, zoals posters, flyers, website en borden”, legt Martin uit. “Het jubileumjaar of getal 25 liever niet, zodat we het logo voor de komende jaren kunnen gebruiken voor de promotie van Ede Dweilstad. En wie de Kapel Decibel kent, weet dat de hoofdkleur lekker opvallend en fel groen moet zijn”.

Gratis optreden voor de winnaar

De ontwerpen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit het bestuur van Kapel Decibel en de PR commissie Ede Dweilstad. Iedereen mag deelnemen, ook hobbyisten en amateur kunstenaars. “Wie het meest aansprekende en bruikbare logo ontwerpt, krijgt van ons een optreden naar zijn of haar wensen. Onze kapel zal dan op een nader overeen te komen datum en tijdstip optreden, zoals we normaliter ook optredens geven tijdens feesten en bijeenkomsten”, belooft Martin. Hij stelt wel de voorwaarde dat het optreden binnen de gemeente Ede moet plaatsvinden of in ieder geval niet verder dan 30km vanaf Ede centrum.

 

 

Deelnemers kunnen hun ontwerp vóór 2 juni sturen naar logo@ededweilstad.nl, bij voorkeur digitaal in EPS en JPG formaat (enkel ter beoordeling door de jury). Alle deelnemers krijgen bericht over de uitslag, maar kunnen geen beroep doen op een vergoeding. Wel ligt er op 20 juni voor alle deelnemers een presentje klaar om af te halen.

Comments are closed.