Fiets een rondje met een pontje!

VVV Zeeland heeft de nieuwe Almanak ‘Zeeuwse pontjes 2015’ uitgegeven met daarin alle informatie over de veerdiensten in het Deltagebied. De toeristische veerdiensten gaan ook dit seizoen weer varen voor fietsers en voetgangers. Fiets een Rondje met een Pontje is al jaren een begrip in Zeeland en het Deltagebied! Door het inzetten van deze pontjes heeft u nog meer mogelijkheden om de verschillende eilanden per fiets te ontdekken.
zeeland-rondje-pondje

Pontjes

Vanaf 3 mei tot en met 27 september bieden de pontjes nog meer mogelijkheden om de verschillende eilanden per fiets te ontdekken. Gedurende het hoogseizoen, wat vanaf 1 juli 2015 van start gaat, zullen 15 toeristische veerdiensten de eilanden in het Deltagebied met elkaar gaan verbinden.

 

ZIE OOK: Ontdek meer fietsrondjes door Nederland

 

Door de duur van een vaartocht wordt het maken van een oversteek met een pontje een attractie op zich. Tijd om te genieten van het varen, het uitzicht, een consumptie aan boord en een bezoek aan een van de historische stadjes of dorpjes die het Deltagebied rijk is.

 

 

Ontdek Zeeland op de fiets

Een handig systeem van fietsknooppunten leidt je langs een verscheidenheid aan landschappen en indrukwekkende historie, wat een mooie aanvulling is op de verbindingen van de pontjes in deze waterrijke provincie.

Gratis alert service

Altijd op de hoogte blijven van actuele meldingen? Neem een abonnement op de gratis Alert Service Pontjes. Deze dienst is voor de gebruiker die geïnformeerd wil worden, als er een pontje uit de vaart is of als er bij een pontje een gewijzigde afvaarttijd heeft plaatsgevonden door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Sms ‘alert aan’ naar 4422 en ontvang gratis een sms als een pontje uit de vaart is. Afmelden kan door ‘alert uit’ naar 4422 te sturen.

Informatie

Alle informatie over de pontjes (vaardagen, vertrektijden, informatie over de schepen, telefoonnummers van de schippers, etc.) is opgenomen in de Zeeuwse Pontje Almanak. Deze is voor € 2,00 te koop bij alle VVV’s in Zeeland.

Comments are closed.