Humor tijdens zomervoorstellingen in Almere

Deze zomer spelen de theatergezelschappen Suburbia en Vis à Vis een verrassende en spectaculaire voorstelling in de openlucht. Suburbia speelt van 3 juni tot en met 11 juli op Stadslandgoed de Kemphaan de voorstelling Ploegen, over een kunstenaar die terugkeert naar de boerderij van zijn ouders en ontdekt dat het boerenleven hem toch meer aanspreekt dan hij wil toegeven. Naast het Almeerderstrand is van 27 mei tot en met 12 juli EXIT van Vis à Vis te zien. Een voorstelling over twee broers uit een ambachtelijke slagersfamilie die in kweekvlees de toekomst zien.

 zomervoorstellingen in Almere

Suburbia speelt Ploegen op Stadslandgoed de Kemphaan

De nieuwe zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is Ploegen, een toneelstuk dat nog niet eerder in Nederland te zien was. Ploegen is geschreven door de jonge Oostenrijkse toneelschrijver Volker Schmidt. De voorstelling gaat over een kunstenaar die, nadat zijn vader is overleden, samen met zijn vriendin terugkeert naar de boerderij waar hij opgroeide. Daar komt hij tot de ontdekking dat er meer boer in hem zit dan hij wilde geloven. Aangespoord door zijn jeugdvriend en een niet onaantrekkelijke boerin begint hij de geur van mest en kuilgras weer te waarderen. Zijn vriendin, tevens zijn manager, kijkt naar haar geruïneerde naaldhakken en keert ontgoocheld terug naar de stad. Zonder hem. Ploegen gaat over stad versus platteland, verbeelding versus realiteit en verleden versus toekomst.

 

 

Vis à Vis speelt EXIT op het Almeerderstrand

Na vijf succesvolle jaren op hun vaste locatie in Almere waar Vis à Vis meer dan 130.000 bezoekers mocht verwelkomen, wordt het 25-jarig jubileum gevierd met een gloednieuwe voorstelling. EXIT gaat over twee broers uit een ambachtelijke slagersfamilie. Ze ontdekken dat ze een hoop rommel en dierenleed kunnen vermijden, maar ook klanten kunnen winnen door zelf de biefstukjes en andere vleselijke lekkernijen in hun eigen lab te kweken. Hun slimme en snelle kweekvlees business is booming. Belangstelling uit het buitenland zet de zaak maar vooral de relatie tussen de broers op scherp. Hun wegen scheiden. Totdat de broers elkaar ‘door toeval’ weer treffen. Eén en ander leidt tot hilarische mogelijkheden maar heeft ook zo zijn keerzijden. Een voorstelling geheel in stijl van Vis à Vis met veel humor en spektakel die de grenzen van het moderne leven (en het theater maken) opzoekt.

Humor zomervoorstellingen Almere

 

ZIE OOK: Een zomer vol onvergetelijke theatervoorstellingen in Almere

 

Compleet avondje uit

Op beide locaties wordt de mogelijkheid geboden om voorafgaand aan de voorstelling in stijl te dineren. Op Stadslandgoed de Kemphaan wordt een verrukkelijke maaltijd geserveerd die past bij de sfeer van de voorstelling Ploegen. Een driegangendiner met zoveel mogelijk biologische producten uit de streek met vlees dat rechtstreeks van de Stadsboerderij komt. Op het terrein van Vis à Vis staat het unieke restaurant de Rode Haring. Een gezellige plek om te dineren. Overnachten kan in verschillende hotels en B&B’s in de buurt. Kies voor een aantrekkelijk arrangement in combinatie met de voorstellingen. Zo is een diner plus voorstelling bij Vis à Vis te combineren met een overnachting bij Apollo Hotel Almere City Centre. Bij lodgerie Het Groene Geheim, gelegen naast Stadslandgoed De Kemphaan, is een overnachting te boeken in combinatie met de voorstelling Ploegen van Suburbia.

Ook bij slecht weer gaan de buitenvoorstellingen gewoon door. Op beide locaties staan overdekte tribunes.

Ploegen van Theatergroep Suburbia: 3 juni t/m 11 juli (Stadlandgoed de Kemphaan)
EXIT van Theatergezelschap Vis à Vis: 27 mei t/m 12 juli (Almeerderstrand)

Comments are closed.