Belgitude in Radisson Blu Royal hotel

Het Radisson Blu Royal hotel is vernieuwd. Met een investering van meer dan 7 miljoen euro zijn de kamers en vergaderzalen compleet geredesigned. Het nieuwe ontwerp ‘Urban Style’ onderscheidt zich met heldere kleuren en een eenvoudige design met lederen details. Uniek, kleurrijk en gedurfd: de Urban Style kamers nemen een gedurfde positie in en met hun kunst creëeren zij een moderne atmosfeer.

Radisson Blu Brussel Hotel

La Belgitude

La Belgitude is het hoogtepunt van onze renovaties! Enkele prachtige ludieke accenten in de decoratie van de zalen weerspiegelen onze Belgische cultuur. De welbekende Grote Markt, werelderfgoed van UNESCO, wordt op een prachtige manier weergegeven in onze foyer door een grote foto op de luifel, die straalt in deze open ruimte. Onze gasten kunnen genieten van een lunch, diner of een Belgisch biertje in een elegante en verfijnde ruimte. Onze gasten krijgen de indruk dat ze zich op de Grote Markt bevinden. Wilt u alvast een indruk krijgen, bekijk het filmpje hieronder.

Margritte en Fornassetti

Het plafond van elke zaal is bekleed met een afdruk van het welbekende schilderij van Margritte. Deze wolken hemel karakteriseren het prachtige werk van Margritte en Fornassetti. Fornassetti is een hedendaagse Italiaanse designer die net als Margritte een dromerige verbeelding heeft en dit weergeeft in zijn werk. Twee kunstenaars die samen smelten in de typische surrealistische geest van iedere Belg. (*Fornassetti: 160eur le rouleau de papier peint!)

 

ZIE OOK: Meer informatie over Brussel

 

De Munt

Het Radisson Blu Royal hotel bevindt zich op loopafstand van het theater ‘De Munt’. Aangezien dit befaamd monument getuige is geweest van de uitbreking van de Revolutie in 1830, speelt deze een grote rol in onze ‘Belgitude’ geest. De legende vertelt ons dat toen de presentatie van de ‘Stomme van Portici’ plaats vond, tijdens het beroemde aria ‘Heilige liefde voor het vaderland’, het publiek opstond en zich verzamelde buiten op straat. De opgewonden menigte stelde zich op tegenover het Verenigd Koninkrijk van Nederland. De rel en straatgevechten die toen plaatsvonden leidden tot de Belgische revolutie van 1830 en de onafhankelijk van ons dierbaar België. Dit alles gebeurde op enkele stappen van het hotel. Het Munt atelier bevindt zich op nummer 41 van de Wolvengracht. Een beetje verder in de straat, op nummer 18, is ‘Le Gaity’ of het Gaity theater gesitueerd. Dit was een historisch cabaret ten tijde van de bevrijding. Het lichtspel in onze nieuwe zalen weerspiegelen deze theater wereld in een stijlvolle cabaret stijl. In de middelleeuwen liep de Wolvengracht tot de straat van Laken en de naam heeft natuurlijk niets te maken met wolven. De naam Wolvengracht is afkomstig van de eigenaar van het terrein die de naam Wolf droeg

radisson-blu-brussel-hotel-atrium

Belgian products in the spotlight

Gerenomeerd sinds de opening van het hotel is de kwaliteit van het eten en drinken, het Radisson Blu Royal Hotel presenteert als eerste keuze onze Belgische producten, op een gastronomische en authentieke wijze, via een Belgisch Tapas & Bar assortiment. Ons assortiment biedt onder andere de onvermijdelijke ‘Gevulde tomaat met grijze garnalen’ en de ware ‘Mechelse Koekoek met Luikse siroop’, dit alles gedirigeerd door onze chef ‘Frédéric Fournaux’, chef Belgisch Blauwhoofd en in ons midden sinds 7 jaar. Naast deze fantastische Belgische formule, heeft u ook de mogelijkheid om de Belgische ‘Biercée Gin 100%’ of de ‘Rufus’ te ontdekken, een Belgische schuimwijn afkomstig uit Bergen. De ‘Rufus’ verdiende een gouden medaille in 2013 tussen alle schuimwijnen ter wereld. Deze wijn bestaat uit 100% Chardonnay, vandaar de benaming “Blanc de Blancs”.

 

 

De wijn en het brood

De wijn is samengesteld volgens de traditionele methode met een tweede gisting op fles en een veroudering van minimaal 12 maanden. De wijn bevat een kleine dosering aan suiker, waardoor deze de tussensmaak krijgt van een extra brut en een brut. Ook is het in de Wolvengracht dat de paters Augustins* een speciaal brood uitvonden en uitdeelden aan de armen in de 16de eeuw. Deze gift werd door het volk ‘Wolf-Grecht’ brood genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan het Vlaams-Brussels dialect voor het woord gracht, deze grachten liepen door de hele stad. Mede door de verfransing van de stad Brussel, werd het woord al snel omgevormd tot “pain à la grecque” (Grieks brood). Het Grieks brood is een typische Brusselse zoetigheid. Dit is één van de Belgische zoetigheden die tijdens koffie pauzes wordt geserveerd. Daarnaast presenteren we ook onze Gentse cuberdons en de verrukkelijke Belgische pralines die deel uit maken van onze overheerlijke dessert plateaus tijdens de talrijke bankets die we organiseren. (Een leuk weetje: de kerk van Augustin bevond zich in het midden van het numalige Brouckère plein. Deze kerk werd vernietigd en in de jaren 60 werd de gevel verplaatst naar Elsenen waar men de kerk van Trinitie bouwde en op deze manier plaats had voor de Anspach laan.)

Experience Meetings – Concept voor een geslaagd evenement

Experience meetings, een uniek concept gelanceerd door en voor de Radisson Blu hotels die zich concentreert op enkele essentiële elementen om er voor te zorgen dat ieder evenement geslaagd is.
radisson blu Brussel vergaderruimte

1) Brain Food:

  • Een gezonde en smaakvolle keuken met verse en lokale producten
  • Pure ingrediënten
  • Vis, granen, fruit en seizoen groenten
  • Minder vlees, et nooit meer dan 10% vetrijke vleessoorten
  • Natuurlijke suikers, en nooit meer dan 10% toegevoegde suikers

2) Brain Box: anders denken

Een zaal/atelier toegewijd enkel voor het motiveren van de vrije en creatieve geest
van iedere deelnemer.

3) WIFI gratis & onbeperkt:

Voor alle deelnemers, inbegrepen de mensen die tevens ook verblijven in het hotel.

Comments are closed.