Tirol ontwikkelt Nederlandse app en breidt zomeractiviteiten uit

Tirol maakt zich op voor het zomerseizoen en introduceert noviteiten voor tal van outdoor activiteiten. Zo wordt een waterreservoir getransformeerd tot zwemparadijs en opent er een nieuwe golfbaan. Mountainbikers trotseren de nieuwe downhill trail in Sölden en cultuur geïnteresseerden bewandelen de nieuwe ‘Solewanderweg’ bij Hall of bezoeken het imposante Jacobskruis in het Pillerseetal.

Oeztal Tirol Mountainbike

Om vakantiegangers te helpen bij het selecteren van uitstapjes en bezienswaardigheden in de regio, lanceert de Tirol Tourist Board de Nederlandse ‘Reisgids Tirol app’. De belangrijkste zomernoviteiten op een rij:

1. Tirol lanceert Nederlandstalige ‘Reisgids Tirol app’

Wie een zomervakantie in Tirol doorbrengt, heeft de keuze uit tal van sportieve, culturele en ontspannende activiteiten. Maar welke uitstapjes en bezienswaardigheden liggen dichtbij de vakantiebestemming, voor welke leeftijd zijn deze geschikt en wat te doen als het weer tegenzit? De ‘Reisgids Tirol app’ helpt vakantiegangers de leukste opties te selecteren aan de hand van persoonlijke tips, foto’s en beknopte informatie. De app telt ongeveer 200 bezienswaardigheden en uitstapjes zoals must see’s, musea, uitstapjes voor gezinnen, wandelingen en uitzichtpunten. De app is gratis te downloaden voor iOS en (binnenkort voor) Android.

2. Grootste bergkruis ter wereld symboliseert vrede

De bekende Jacobsweg leidt talrijke pelgrims door het Pillerseetal in Tirol. Vooraan treffen pelgrims en reguliere wandelaars op de Buchensteinwand het grootste bergkruis ter wereld; het Jacobskruis. Het 29,6 m hoge kruis is een christelijk symbool met uit vier zuilen, die het basisidee achter het kruis symboliseren. Zo is het een ‘krachtplaats’ met bijzonder uitzicht, een bedevaartsoord, locatie voor bijzondere evenementen en een denkplaats voor creatieve seminars.

 

 

Het uitzichtplatform bevindt zich op 19 meter hoogte, direct boven de zalen. Het panorama uitzichtplatform staat op 28 meter hoogte en is eenvoudig bereikbaar per lift. In de naastgelegen Alpengasthof kunnen wandelaars op krachten komen en tegelijkertijd genieten van het zicht over de indrukwekkende Tiroler bergwereld.

Jacobskruis Tirol

3. Water reservoir in Serfaus wordt zwemparadijs

De Hög spaarbekken, die in de wintermaanden wordt gebruikt voor de aanmaak van sneeuw, ondergaat deze zomer een metamorfose tot zwemparadijs. Vanaf juni vinden vakantiegangers er vlonders, speelstations voor kinderen en worden er waterfietsen en roeiboten verhuurd. Ouders strijken neer op het zonneterras van het Seealm Hög restaurant met indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergen.
Direct naast het restaurant, op een hoogte van 1.820 meter, brengt de Scheisenfeger alpenachtbaan de gasten vanaf 1.820 m omhoog naar de Alpkopf en razen zij over een parcours van 1,6 km terug naar het zwempark.

 

ZIE OOK: Tirol

 

4. Nieuwe wandelroute in het teken van zoutwinning rond Hall

Zoutwinning speelt een grote rol in de geschiedenis en cultuur van de stad Hall en de regio Hall-Wattens. Tussen 1244 en 1967 werd deze kostbare smaakmaker in lange houten pijpen van het Halltal naar de stad vervoerd. Om het belang van het ‘witte goud’ te benadrukken, opent in september 2015 de ‘Solewanderweg’, ofwel de zoutbronwandelweg. Bij de elf stations langs deze historische route worden belangrijke documenten uit die tijd tentoongesteld en leren wandelaars meer over de geschiedenis van de zoutwinning. De route is 7 km lang en voert van de ingang van het Halltal naar de König-Max-Stollen tunnel, die in 1492 werd gebouwd door de mijnwerkers en is vernoemd naar keizer Maximiliaan I. Ieder station vertelt een bijzonder verhaal, bijvoorbeeld over het herenhuis, dat destijds comfort bood aan hoge zoutbeambten.

5. ‘Teäre Line’ in Sölden biedt uitdaging aan downhill mountainbikers

Het Ötztal in Tirol behoort tot de beste mountainbike arena’s van de Alpen. Eind juni 2015 opent, bij de Gaislachkogelbahn in Sölden, de zes km lange ‘Teäre Line’. De ruim 130 bochten en hellingen van dit deze route zijn zo aangelegd dat zij de ervaren mountainbikers downhill uitdaging bieden. Op 20 juni wordt de trail officieel geopend en krijgen mountainbikers 50% korting op lifttickets en gratis begeleiding van ervaren mountainbikegidsen.

6. Nieuwe golfbaan bij Nationaal Park Hoge Hauern in het Defereggental

Juni 2015 opent in Nationaal Park Hohe Tauern, het Defereggental Golf Park. De 9-holes par-3 golfbaan ligt op 1.300 m en wordt omringd door idyllische bergdorpjes, riviertjes en pijnbossen. Wie in het naastgelegen Defereggental Hotel & Resort verblijft, kan in vijf dagen leren golfen. De cursussen, bestaande uit een deel theorie en praktijk, worden in kleine groepen gegeven waardoor deelnemers in korte tijd hun Platzreife (Duitse equivalent van GVB) kunnen bemachtigen. Het oefenterrein met openlucht en de overdekte tee-off banen, een grote oefenbaan en de chipping area vormen optimale trainingsomstandigheden. Cursussen te boeken vanaf € 699,- p.p. inclusief 6 overnachtingen met halfpension, golfcursus en gebruik golfclubs en -ballen.

Comments are closed.