Overnacht in sprookjesachtige Disney-look-a-like accommodaties

Walter Elias Disney had het niet kunnen bevroeden dat zijn tekenfiguren vandaag de dag – 114 jaar na zijn geboorte in 1901 – nog steeds immens populair zijn. Al op zevenjarige leeftijd verkocht hij zijn eerste schetsen en de Disney films hebben hem inmiddels onsterfelijk gemaakt. Heb je altijd al een keer willen logeren in accommodaties die een belangrijke rol spelen in de Disney animatiefilms, HomeAway heeft een selectie gemaakt van toepasselijke vakantiewoningen. HomeAway is een online platform voor de verhuur van 1 miljoen vakantiewoningen wereldwijd.

Ariël – de kleine zeemeermin

De bekende animatiefilm De kleine zeemeermin gaat over Ariël, de jongste dochter van Triton, koning van Atlantica. Hij moet niets hebben van de wereld boven water maar Ariël is er juist heel benieuwd naar. Het eiland Isla Mujeres voor de kust van Mexico heeft paradijselijke stranden en een azuurblauwe zee waar je kunt snorkelen en zwemmen met dolfijnen. Ariël zou zich hier absoluut thuis gevoeld hebben, zeker in het schitterende slakkenhuis Casa Caracol, direct aan zee gelegen en geschikt voor vier personen.

 

ZIE OOK: The Student Hotel home away voor studenten

 

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Zeven bedden, zeven borden, zeven bekers en een klein huisje. ‘Wie is de mooiste van het hele land?’ zou op het schattige jachthuisje cottage in County Cork in Ierland kunnen slaan, waar je niet verbaasd zou zijn als Seeuwwitje zo in de deuropening verschijnt. Toeval of niet, het huis is geschikt voor acht personen vanaf €1.800 euro per week.

 

 

Doornroosje en haar kasteel

Hoewel het in de Disney film van 1959 lijkt alsof Doornroosje maar een hazenslaapje doet, is ze in het origineel van Charles Perrault 100 jaar in diepe slaap verzonken. Waar zou ze zo lang over dromen? Misschien wel van het schitterende Dollarbeg kasteel in centraal Schotland. Prachtige tuin, luxe meubels en modern gerenoveerde kamers: ja, dit is een plek waar je waarschijnlijk lang wilt uitslapen. Geschikt voor 4 personen, te huur vanaf 480 pond per week.

Comments are closed.