Ontdek de echte Amsterdamse haven

De bedrijvigheid van de Amsterdamse haven ontdekken is ook dit jaar weer mogelijk. Havenbedrijf Amsterdam organiseert, vanaf eind maart tot en met eind oktober, rondvaarten door de havenbekkens die normaal gesproken alleen voor de beroepsvaart toegankelijk zijn.

Foto Jubels bv, Jan Nijkamp

Foto Jubels bv, Jan Nijkamp

Havenbekkens en overslagterreinen

Tijdens de rondvaart komen de havenbekkens, de kades en overslagterreinen, de bedrijfsterreinen en de goederenstromen zoals benzine, granen, kolen, ertsen, cacao en andere voedingsmiddelen aan bod. De 24-uurs bedrijvigheid is hierdoor van dichtbij te zien en te ervaren.

 

ZIE OOK: Top 10 Best Healthy Ontbijt & Lunch Hotspots in Amsterdam

 

De rondvaarten worden georganiseerd door Havenbedrijf Amsterdam, samen met rederij De Nederlanden op het salonschip ‘Peter de Grote’, en duurt 2 uur. Er wordt gevaren onder begeleiding van een gids. Deelname kost €17,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen €9,50. Op acht zondagen tussen 29 maart en eind oktober vinden de rondvaarten plaats.
havens-amsterdam

Themarondvaarten

De Amsterdamse haven is qua overslag de vierde haven van Europa en ligt in een dichtbevolkt gebied. Het is een echte energiehaven, met de grootste benzineoverslag van de wereld en tweede in steenkool.

 

 

In de afgelopen maanden heeft het havenbedrijf samen met de energiebedrijven in het havengebied via de campagne ‘On with energy’ aandacht besteed aan de wijze waarop zijn in de Amsterdamse haven werken aan duurzaamheid en veiligheid. De interview en video’s zijn te vinden op de website. Tijdens een bijzondere rondvaart op 14 juni met als thema energie vertelt een gids hoe deze bedrijven dat doen. Op 4 oktober is er ook een themarondvaart. Later in het seizoen wordt het thema bepaald. Deelname van de themarondvaarten kost €22,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen €17,50. Reserveren kan op www.havenrondvaarten.nl

Comments are closed.