SAS benoemt kampioen in slaap vallen

Een maand na de introductie van het nieuwe interieur van de langeafstandsvloot organiseerde SAS op de luchthaven van Oslo een slaapwedstrijd. De winnaar viel al na 6 minuten in slaap op de comfortabele businessclassstoelen van Scandinavian Airlines.

Goede slaap

De meeste reizigers hechten veel waarde aan goede slaap tijdens een langeafstandsvlucht. Een gegeven dat SAS uiterst serieus nam bij het ontwerpen van het nieuwe interieur van de langeafstandsvloot. De stoelen in de businessclass kunnen niet alleen in volledige ligstand, het beddengoed is van de beroemde Zweedse beddenfabrikant Hästings.

 

ZIE OOK:

 

Om de nieuwe stoelen te testen, werd een wedstrijd georganiseerd op de drukke luchthaven Oslo. Iedere deelnemer kreeg 15 minuten de tijd om in slaap te vallen op de stoelen die uiteraard in volledige ligstand werden gezet en onder het comfortabele beddengoed van Hästings. Een slaapexpert was bij het experiment aanwezig, zodat met electrodes het moment van in slaap vallen exact kon worden vastgesteld. De gelukkige winnaar slaagde er in om al in 6 minuten in slaap te vallen. Hij kan verder slapen tijdens de reis naar New York die hij met deze prestatie won.

Over het nieuwe interieur

Als binnenkomen in een luxe hotel, zo voelt het nieuwe SAS-interieur aan. Dankzij het gebruik van warme materialen en een uitgekiend kleurschema in combinatie met ‘moodlights’. Businessclass passagiers krijgen privé stoelen die in volledige ligstand kunnen. Het beddengoed komt van het bekende Zweedse Hästings. In SAS Go (economy) en SAS Plus (economy+) zijn de nieuwe stoelen breder dan die van menig concurrent en zijn bovendien ontworpen met meer opbergruimte, waardoor de passagier meer bewegingsvrijheid heeft.

 

 

Eenmaal gesetteld in de nieuwe, comfortabele stoelen kan de passagier gebruik maken van on-demand entertainment, met grote high-definition schermen en Wi-Fi. Elke stoel heeft aansluiting op elektriciteit en USB poorten. SAS passagiers naar New York hebben inmiddels kennisgemaakt met deze nieuwe vliegbeleving. Elke maand wordt een ander vliegtuig uitgerust met het nieuwe interieur dat uiteindelijk wordt aangeboden op vluchten naar Chicago, Washington, San Francisco, Beijing, Shanghai en Tokyo.

Comments are closed.