Overnachten in een boomstam op camping De Pampel

Vakantie is voor veel mensen ‘een paar dagen ontsnappen aan de dagelijkse sleur’. De nieuwe boomstamhuisjes op camping De Pampel bieden een unieke belevenis met een kampeergevoel. De huisjes, die op 25 april officieel worden geopend, zijn voorzien van een supergroot 4-persoons familiebed en op de veranda geniet je volop van het buitenleven. overnachten-boomstam-camping-pampel-hoenderloo

Uniek overnachten

De huisjes zijn bedoeld voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen. Bijzonder is de grote centrale bedstee met een afmeting van 2,40 bij 2,00 meter. “Steeds meer mensen zijn op zoek naar unieke overnachtingsplekken”, vertelt Arno Uithol van de Veluwe Vakantieparken (3 parken). “Bij onze camping ’t Schinkel staan al langere tijd ‘Draken-eieren’ waar je in kunt logeren. Die zijn in het seizoen bijna continu volgeboekt. Voor camping De Pampel waren we nog op zoek naar een nieuwe accommodatievorm, en daar wilden we ook iets bijzonders van maken. Overnachten in een boomstam is uniek in Nederland.”

 

ZIE OOK: Hoenderloo, Veluwe

 

De nieuwe accommodaties worden verhuurd volgens het hotelmodel; er zit geen keukentje in het huisje, maar de maaltijden kunnen worden genuttigd in het naastgelegen restaurant. Ook is het mogelijk om het ontbijt mee te nemen naar de veranda voor het huisje. Het ontbijtje voor vier personen kost overigens € 6,95. Uithol heeft ook al nagedacht over praktische problemen die ontstaan door het loskoppelen van slapen en eten:

De boomhuisjes zijn heel bewust naast het restaurant gesitueerd. Zo kunnen de gasten makkelijk even op en neer lopen. We hebben zelfs babyfoons aangeschaft zodat de ouders rustig hun kinderen in bed kunnen leggen en ondertussen nog lekker op het terras kunnen blijven zitten

Kampeergevoel

Alle lodges en huisjes op De Pampel zijn geplaatst rondom ‘kampeerveldjes’. Zo krijgen de buren makkelijk contact met elkaar en heeft iedereen zicht op de spelende kinderen. Wat ook bij de camping hoort is de centrale sanitairvoorziening. Dat is op De Pampel bepaald geen afzien. In 2012 werd de ‘Saniplaza’ beloond met de prijs voor mooiste sanitairgebouw. Speciaal voor kinderen is er een speels douchecomplex ingebouwd met o.a. ‘douchen onder een boom’. In de boomhuisjes zelf is geen douche en toilet.

 

 

Camping de Pampel houdt op 25 en 26 april a.s. een feestelijk openingsweekend volop vermaak en vertier voor bezoekers. Roel Koehoorn, de educatief boswachter van Hoenderloo opent de boomstammen op 25 april om 11.00 uur. Uiteraard zijn de campingvoorzieningen ook geopend. Bezoekers krijgen een kijkje in de boomstammen en maken kans op een gratis weekend weg in de unieke overnachtingsaccommodatie. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden.

Comments are closed.