Bonaire introduceert Duiken 2.0

De eigentijdse duiker wil meer dan toekijken. Bovendien heeft de natuur wereldwijd onze zorg en aandacht nodig. Alleen op deze manier kunnen wij er zelf van genieten én onze kinderen hetzelfde plezier geven. Bonaire geldt al jaren als één van de meest betrokken duikbestemmingen ter wereld. Nu is Bonaire de eerste met Duiken 2.0: vakantie vieren én meehelpen aan de natuurbescherming.

duiken-bonaire

Bewust en betrokken

“De duikers die op Bonaire komen voor hun duikvakantie gelden over het algemeen als zeer bewust en betrokken. Bij de natuur in het algemeen en de natuur op en rondom Bonaire in het bijzonder,” vertelt Roger Davids, directeur van het Bonaire Toeristenbureau. Op die behoefte speelt het eiland nu in. Duikers kunnen tijdens hun vakantie actief meehelpen aan de natuurbescherming.

 

ZIE OOK: Plan je bezoek de ABC eilanden met de leukste tips

 

“De Clean Up Dives en het gezamenlijk kweken en verzorgen van ons koraal, zijn daarvan voorbeelden”. Dit is natuurlijk geen verplichting.

 

 

Duiken 2.0

“Duiken 1.0 is onder water genieten van de tropische pracht. Dat is en blijft voor de meesten nog steeds dé reden om naar Bonaire te komen. Te meer omdat we zoveel kantduikplekken hebben en daardoor de duikers echt vrijheid kunnen geven. Maar wie wil, kan meedoen en meehelpen. Dat is Duiken 2.0”.

Comments are closed.