Wandelen met app nu definitief doorgebroken

Steeds meer Nederlanders ontdekken de mogelijkheden en voordelen van digitaal wandelen. Bij AbelLife zijn sinds de start van de App in 2012, 950.000 digitale routes gedownload.
abellife-wandel-app

Gestage groei

Nog altijd zijn wandelaars in te delen in twee groepen. De eerste wandelt uitsluitend op basis van bewegwijzerde routes en wandelgidsen. De tweede groep gaat op pad met een route app.

 

 

Die laatste groep groeit volgens de cijfers van AbelLife explosief. De wandelapp van AbelLife stond eind 2014 op 100.000 Nederlandse smartphones en dat aantal groeit snel. In de app werden het afgelopen jaar 40% meer routes gedownload dan het jaar ervoor.

Geen hype

De AbelLife app is een portal naar de mooiste routes in Nederland. De App bevat meer dan 365 routes, goed voor 10.000 kilometer aan wandel- en fietsplezier in Nederland. De downloadcijfers laten zien dat zowel het aantal gebruikers van de app als het aantal gedownloade routes per gebruiker sterk toeneemt. Dat toont aan dat digitale routes prima aansluiten bij de drie belangrijkste behoeftes van wandelaars en fietsers:

  • Gemak bij de voorbereiding;
  • Vrijheid tijdens het wandelen en fietsen;
  • De behoefte om onderweg verrast te worden met onbekende paden, relevante informatie of prettige horeca.

Keuze routeapp

In de appstores worden meerdere routeapps aangeboden. De informatie in de app en de gebruiksvriendelijkheid maken het verschil tussen ‘een route’ en een ‘Middagje uit’. Hoe kies je nu de app die bij je past? Let altijd op of de routes offline beschikbaar zijn. Alleen dan kun je zorgeloos op pad. In het algemeen geldt: hoe gedetailleerder het kaartmateriaal, hoe spannender de paden. Sommige apps zijn inclusief navigatie, bij anderen volg je een lijntje of zijn alleen bezienswaardigheden ingetekend. Let ook op de aanbieder zelf. De afgelopen jaren zijn veel apps op de markt gebracht die kwalitatief niet genoeg in huis hadden en daarom niet meer onderhouden worden. Kies dus voor een app die al wat langer bestaat. Dat voorkomt teleurstellingen.

Comments are closed.