Boek je vliegticket acht weken vóór vertrek voor de beste prijs

Acht weken voor vertrek naar je vakantiebestemming: dan boek jij gemiddeld het voordeligste vliegticket. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van wereldwijde reiszoekmachine Skyscanner. Het bedrijf analyseerde de afgelopen drie jaar miljoenen geboekte vluchten en vergeleek daarbij de gemiddelde prijs voor een heen- en terugvlucht met de boekingsperiode. Skyscanner zet de verkregen data in om reizigers inzicht te geven in het optimale moment om hun vliegtickets te boeken. Wie zijn reisvoornemens voor 2015 bepaald heeft, boekt dus niet ‘zo snel mogelijk’, maar wacht het juiste moment af om de reizen op zijn of haar bucket list te verzilveren.
skyscanner-onderzoek-alcoholgebruik-op-vluchten-1

Elke bestemming een optimale boekingsperiode

Januari is voor velen de ideale maand om een vliegreis voor de zomer te boeken. Uit het Skyscanner-onderzoek blijkt echter dat je in deze maand vaak niet de laagste ticketprijs krijgt. Wil je bijvoorbeeld op stedentrip naar New York? Dan blijkt allereerst dat je het beste in februari gaat en zestien weken daarvoor – in oktober – boekt. Zo bespaar je meer dan tien procent op een vliegticket naar de Big Apple. Een trip naar Istanbul onderneem je in november; voor de voordeligste prijs boek je maar liefst dertien weken daarvoor. Dat klinkt lang, maar als je je realiseert dat je daarmee gemiddeld meer dan dertig procent bespaart, is het ’t waard om in de gaten te houden. Wie wil besparen op een weekendje Londen, doet er goed aan negentien weken van tevoren te boeken voor een besparing van gemiddeld elf procent, en is het voordeligst uit met een verblijf in januari.

 
ZIE OOK: Op zoek naar inspiratie over Europa?
 

“Vliegticketprijzen wijzigen elke dag. Skyscanner maakt het reizigers eenvoudig om de goedkoopste tickets te vinden. Zoals uit dit onderzoek blijkt, hangt dat niet alleen af van de maatschappij of het online reisbureau en de dag van vertrek, maar ook van hoelang van tevoren je boekt. Dit soort informatie bieden we dan ook niet voor niets overzichtelijk aan op onze website en in de veelgebruikte app”, verklaart Linda Hoebe, Country Marketing Manager bij Skyscanner.

Skyscanner prijsalarm

“Om het goedkoopste vliegticket te boeken, is er een aantal zaken waar je als reiziger op kunt letten. Wil je bijvoorbeeld het optimale boekingsmoment bepalen, stel dan via de Skyscanner-website prijsalarm in. Deze waarschuwen je automatisch via e-mail zodra de prijs van een ticket voor jouw bestemming stijgt of daalt. Het handige prijsoverzicht op de site en in de app stelt je bovendien in staat in een oogopslag de ticketprijzen per dag te overzien. En vind je vliegen vanaf Schiphol of Eindhoven te duur? Overweeg dan vanaf bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf te vertrekken. Ook dat kan je flink wat geld besparen.”
 

 

De beste tijd om te boeken

Om de beste prijs voor jouw bestemming te vinden, biedt Skyscanner ‘Beste tijd om te boeken’. Deze online tool stelt je in staat om voor de populairste bestemmingen uit te vinden wanneer je het best boekt voor de laagste prijs.

Comments are closed.