Interhome speelt in op ‘local experiences’ trend

Interhome, Europa’s grootste aanbieder van vakantiehuizen, speelt actief in op de razend populaire ‘local experiences’ trend met een nieuwe stedenbrochure. Die bestaat alleen uit lokale appartementen en vakantiehuizen in Europese topbestemmingen én New York. ‘Local experiences’ duidt op de behoefte van reizigers aan authenticiteit en het beleven van een stad zoals de lokale bevolking dat doet.

De Jordaan in Amsterdam

De Jordaan in Amsterdam

Op zoek naar alternatieven

De kritische vakantieganger is steeds vaker op zoek naar een alternatief voor de grootschalige toeristische hotels. De appartementen van Interhome zijn in de meeste gevallen van lokale eigenaren. In zo’n woning overnacht een bezoeker te midden van de lokale bevolking. Een appartement met een persoonlijke ‘touch’ van de eigenaar is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor een druk hotel in de toeristische zone. Na een lange dag slenteren door de stad is het heerlijk ‘thuis komen’ in een echte huiskamer. Dit biedt meer comfort en sfeer dan de lobby van een hotel.

 

ZIE OOK: Tips van locals en bloggers voor unieke hotspots

 

Interhome biedt huizen en appartementen aan met een capaciteit van 2 tot 28 personen. Daarmee is een stadsbezoek ook ideaal voor gezinnen of zelfs groepen. Bij een optimaal bezette vakantiewoning is een reiziger ook vaak goedkoper uit. Tel daarbij op dat de huiseigenaren van Interhome hun stadsappartementen de laatste jaren ook steeds vaker flexibel verhuren, waardoor het ook mogelijk is om een appartement vanaf 1 nacht te boeken. Daarmee is het appartement qua sfeer en prijs een scherp alternatief voor het hotel.

 

 

Comments are closed.