Bezoek Pulau Ketam, een eiland voor de kust bij Kuala Lumpur

Tijdens ons verblijf in Kuala Lumpur, Maleisie hebben wij ons verdiept in de mogelijkheden om buiten de stad een leuke attractie te gaan bezoeken. Wij kwamen uit bij een bezoek aan het krabeiland, genaamd Pulau Ketam.

DSC_1934

Met trein, ferry en benenwagen

Om hier te komen moesten wij eerst met een super de luxe trein ongeveer anderhalf uur vanuit  Kula Lumpur Central  naar het dorp Port Klang rijden. Uitgestapt moesten wij enkele honderden meters lopen naar een ferry. Deze ferry, een soort onderzeeer, dicht en met enkele kleine raampjes bracht ons in ongeveer 45 minuten naar Pulau Ketam. Zoals op vele attracties die niet erg toeristisch zijn, waren wij de enige niet aziatische passagiers. Het eiland staat bekend om zijn krabvangst. Er rijden op het eiland geen auto s. De enige manier van vervoer is lopen, fietsen of rijden op een brommertje. Alle huizen staan op palen. Dit in verband met het feit dat er nogal een groot hoogteverschil van het water is tussen eb en vloed.

Op de fiets

Op de fiets

Overicht Palau Ketam

Het grootste deel van de bevolking is van Chinese afkomst. Je kunt het plaatsje niet echt toeristisch noemen. Er staat dan ook maar 1 hotel, als je dat tenminste al een hotel kunt noemen. Bij aankomst werden wij allervriendelijkst ontvangen door de plaatselijke bevolking. Na eerst iets te hebben gegeten, uiteraard een gerecht met krab, hebben wij 2 fietsen gehuurd en zijn het eiland over gefietst. Je rijdt over een soort loopplanken van slechts een meter breed. Als visliefhebber kom je hier zeker aan je trekken. Niet alleen krab maar ook andere visgerechten staan op alle menukaarten van de verschillende restaurantjes op het eiland.

 

 

Wij kunnen ons eigenlijk niet voorstellen hoe de plaatselijke bevolking hier leeft. De armoede straalt van alles af. Wat wij echter het ergst vonden was het feit dat alles, maar dan ook alles naar vis stinkt. Je kon zien dan de tijd hier al weer heel lang geleden stil is blijven staan.

DSC_1920

Ferry van Port Klang naar Pulau Ketam

Ieder jaar in de maand september wordt er in een weekend op het eiland een tentoonstelling georganiseerd waarbij ongeveer 40 kunstenaars hun werk kunnen tonen op het eiland. Het betreffen lokale kunstenaars uit de omgeving van Kuala Lumpur. Deze tentoonstelling strekt zich uit over het gehele eiland en is gratis te bezoeken.

Wij hebben het bezoek aan het eiland  zeer aangenaam gevonden. Ook de treinreis van en naar Port Klang is prettig. Je ziet veel van de omgeving.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.