655 000 overnachtingen tijdens de krokusvakantie

Toerisme Vlaanderen verwacht dit jaar ruim 655 000 overnachtingen in Vlaanderen en Brussel tijdens de krokusvakantie. Het gaat om ruim 301 000 overnachtingen door binnenlandse bezoekers en ruim 354 000 overnachtingen voor rekening van buitenlandse bezoekers. Allemaal samen zullen ze tijdens de krokusvakantie ruim 90 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel.

Wetenschappelijk berekeningsmodel

Toerisme Vlaanderen maakt voor deze voorspelling gebruik van een zelf ontwikkeld wetenschappelijk berekeningsmodel, dat een inschatting mogelijk maakt van het aantal binnen- en buitenlandse bezoekers die hun krokusvakantie gedeeltelijk of volledig in Vlaanderen en Brussel zullen doorbrengen.

 

ZIE OOK: Tip voor overnachten: The Hotel in Brussel

 

Volgens onze cijfers zullen we ruim 655 000 overnachtingen registreren aan de kust, in onze groene regio’s en in onze kunststeden Brussel, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge. Dat is ruim 9 procent meer dan in de krokusvakantie van 2014.

 

 

301251 overnachtingen zijn voor rekening van landgenoten die er voor kiezen om hun krokusvakantie door te brengen in eigen land. Dat zijn er 1,5 procent meer dan in 2014.

354171 overnachtingen zijn voor rekening van buitenlandse bezoekers, een aanzienlijke stijging met ruim 17 procent in vergelijking met de krokusvakantie van 2014.

Bijna 20 procent van de buitenlandse overnachtingen (68720) zijn toe te schrijven aan bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk. Na het Verenigd Koninkrijk volgen Nederland (65532) en Frankrijk (58657).

Toerisme is natuurlijk ook economie en die 655 000 overnachtingen tijdens de krokusvakantie vertegenwoordigen een stevige omzet van ruim 90 miljoen euro. Ruim 34 miljoen euro komt van onze binnenlandse bezoekers, 56 miljoen euro is voor rekening van onze buitenlandse gasten.

Toerisme Vlaanderen voert het hele jaar door actief campagne in het buitenland, om zo veel mogelijk buitenlandse bezoekers naar Vlaanderen en Brussel te halen. Ook buiten de traditionele vakantieperiodes is dat zeer belangrijk, want een garantie voor een betere seizoenspreiding in onze bestemming.

Comments are closed.