200 jaar Herdenking Slag bij Waterloo

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de beroemde “Slag bij Waterloo” plaats heeft gevonden. Vanwege het jubileum wordt de grootste reconstructie ooit voorbereid. Ruim 5000 figuranten, 300 paarden en maar liefst 100 stuks artilleriegeschut worden uit de kast gehaald voor een evenement dat zijn gelijke in Europa niet kent. De reconstructie van de Slag bij Waterloo wordt het grootste evenement van België in 2015 en de organisatoren willen het publiek verrassen op meer dan unieke wijze.

peter-langhout-bus-reis

18 juni 2015

Het evenement vindt plaats tussen 18 en 21 juni 2015. Op 18 juni is het namelijk precies 200 jaar geleden dat bij het Belgische Waterloo Napoleon Bonaparte werd verslagen. Een veldslag die in historisch opzicht heel belangrijk is geweest. Niet alleen was de Slag bij Waterloo één van de belangrijkste veldslagen uit de geschiedenis. Het was ook één van de grootste veldslagen in Europa.

 

ZIE OOK: Plan je reis naar België met handige en leuke tips

 

Vanwege het jubileum wordt de reconstructie dit jaar groter aangepakt als ooit tevoren. Ruim 6000 figuranten vanuit de hele wereld hebben hun medewerking aan het evenement toegezegd. Zij zullen deelnemen aan twee veldslagen die worden nagespeeld op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni a.s. Op vrijdag is de historische aanval van het Franse leger en op zaterdag 20 juni de tegenaanval van de geallieerden.

 

 

Thema reis

Peter Langhout Reizen, een reisorganisatie uit Alphen aan den Rijn, biedt reizen aan naar de Slag bij Waterloo. We vroegen een woordvoerder van de reisorganisatie naar de reden om een dergelijke reis op te nemen in het reisprogramma. Het antwoord is duidelijk: “Het evenement van de Slag bij Waterloo is uniek in Europa en reizen naar evenementen zijn steeds populairder”, aldus de woordvoerder. “Mensen willen tijdens hun vakantie graag genieten van iets unieks, iets waar zij nog lang over na kunnen praten. Een evenement als de “Slag bij Waterloo” past uitstekend in dit plaatje”.

Daarnaast is gebleken, dat veel mensen zich graag verdiepen in historische gebeurtenissen. Afgelopen jaar had Peter Langhout Reizen een speciale themareis in het kader van de Tweede Wereldoorlog. Niet direct een thema waar je aan zou denken als je op vakantie gaat. “Toch is het een reis, die het verrassend goed heeft gedaan”, aldus de woordvoerder. “En op veler verzoek hebben wij het aantal reizen rondom het thema 1e het verlengde hiervan en volgens de reisorganisatie gaat het goed met de boekingen.

Mis het niet!

Per avond worden door de organisatoren van de Slag bij Waterloo zo’n 60.000 toeschouwers verwacht en aan het evenement werken zowel beroemde acteurs als duizenden vrijwillige figuranten mee. Wilt u ook getuige zijn van de grootste reconstructie ooit? Ga dan naar de website van Peter Langhout Reizen. Mis het niet, want de volgende show van deze omvang is pas in 2025…!

Comments are closed.