Cleaning the shores in Noorwegen

De Svalbard archipel ligt halverwege de Noordkaap en de Noordpool en kenmerkt zich door prachtige diepe fjorden, hoge en spitse bergen, grootse gletsjers en verrassende flora en fauna. Door de warme golfstroom is er hier leven mogelijk. De imponerende natuur, de stilte en het prachtige licht maken deze bestemming tot een bestemming die je niet snel zult vergeten.

arc-spitsbergen-lancius-in-spitsbergen-foto-jutta-erik-schwanbom

Willeam Barentz

Het land dat de Nederlandse ontdekkingsreizigers Willeam Barentz en Jan Cornelisz Rijp in 1596 bereikten werd Spitsbergen genoemd naar de karakteristieke bergformaties van het noordwestelijke eiland. Afval en rotzooi dat terecht komt in de oceaan vindt u terug op de stranden van Spitsbergen. Dit vuil is schadelijk voor de dieren. Ze raken verstrikt in visnetten, eten plastic op en kunnen hierdoor komen te overlijden. Wat is er nou mooier dan een reis maken naar Spitsbergen én zelf helpen met het opruimen van het zwerfvuil?

 

ZIE OOK: Laat je langs de mooiste plekjes van Noorwegen voeren

 

De 7 daagse Cleaning the Shores reis in noord Spitsbergen per ms Ortelius maakt dit mogelijk. Tijdens deze reis staan de eerste 3 dagen in het teken van schoonmaken, in de ochtend en middag gaan er 50 man aan wal voor schoonmaakactiviteiten. Dit betekent dat je de helft van de dag bezig bent met het opruimen van de kustlijn en de andere helft van de dag kun je genieten van al het natuurschoon.

ijsbeer-foto-erwin-vermeulen

spitbergen-foto-erwin-vermeulen

 

 

cleaning-the-shores-spitsbergen

Er wordt een bezoek aan Raudfjord of Liefdefjord aan de noordkust van West Spitsbergen gebracht, prachtige fjorden omringt door spectaculaire gletsjers. Een zeer grote kans op het zien van zeehonden, ijsberen, walrussen, poolvossen, rendieren en een grote verscheidenheid aan vogels. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden. Op dag 4 zal het noordelijkste punt worden bereikt Phippsøya. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de exploratie van het arctische gebied dan is het leuk om de ankermast te bezoeken die door Amundsen, luchtschip de Norge, in 1926 en Nobile, luchtschip Italia, in 1928 werd gebruikt voordat zij naar de Noordpool vlogen.

Verander de wereld, begin met het opruimen van andermans rommel

cleaning-the-shores-spitsbergen-2

arc-spitsbergen-foto-erwin-vermeulen

Comments are closed.