Beleef de Bollenstreek Seizoensopening 2015

Op dinsdag 10 maart 2015 vindt in Leiden de Beleef de Bollenstreek Seizoensopening 2015 plaats. De Stichting Beleef de Bollenstreek organiseert net als in 2013 en 2014 een groots netwerkmoment ter gelegenheid van de opening van het (toeristisch-) Bollenstreekseizoen 2015 met als doel om de lokale ondernemers met elkaar te verbinden (samen sterker). Dit evenement kent een brede draagvlak vanuit ondernemersverenigingen en het bedrijfsleven uit de Bollenstreek en Leiden.

bollenstreek-nederland-opening

Programmma

De Hortus botanicus Leiden bestaat dit jaar 425 jaar. Dit is het thema van de bijeenkomst welke plaatsvindt in Holiday Inn Leiden in Nederland. Deze oudste botanische tuin van Nederland ligt op dezelfde plek als bij de oprichting in 1590. Nog altijd is de Hortus een academische tuin waar wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt, maar waar ook wordt genoten van de bijzondere planten in groene oase in het hartje van Leiden.

 

ZIE OOK: “>Toeristische tips Nederland

 

De avond zal beginnen met een plenair gedeelte met onder andere een aantal keynote sprekers en pitches waarbij nader in wordt gegaan op de kansen en ontwikkelingen van de Bollenstreek. Een van de keynote sprekers is Henri Lenferink, burgemeester van Leiden. Hij zal spreken over ‘Bollenstreek Metropool’. De huidige prefect van de Hortus botanicus Leiden, Paul Kessler, opent als opvolger van de eerste prefect, Carolus Clusius, (die de tulp in 1596 naar Nederland bracht) tezamen met de Bloemenkoningin van de Bollenstreek het Bollenstreekseizoen 2015. Hierna begint de netwerkbijeenkomst waarbij de ondernemers uit de Bollenstreek en Leiden elkaar zullen ontmoeten.

 

 

Samen sterker

Er wordt hard gewerkt om de verbinding tussen de gemeenten en ondernemers in de Bollenstreek en Leiden te versterken en uit te breiden. Ondernemers kunnen hun positie versterken door slim samen te werken en elkaar zaken te gunnen. Door samenwerking en verbindingen te leggen binnen de regio (samen sterker) kan gezamenlijk de Bollenstreek op de kaart worden gezet en worden de bestedingen in toerisme en recreatie vergroot.

De genodigden vertegenwoordigen ondernemers, ondernemersverenigingen, het toeristische bedrijfsleven van binnen en buiten de Bollenstreek en Leiden, de colleges uit de Bollenstreekgemeenten, Leiden en de provincie Zuid-Holland, de citymarketingorganisaties en evenementorganisatoren.

Aanmelden

Ondernemend Bollenstreek en Leiden is op dinsdag 10 maart van 16.30 – 20.30 uur van harte welkom in Holiday Inn Leiden. Aanmelden voor de seizoensopening kan via de lokale ondernemersvereniging op www.beleefdebollenstreekevent.nl.

Comments are closed.