Amsterdam populairste hotelstad van Nederland

Buitenlandse reizigers hebben in 2014 het meeste overnacht in Amsterdam. Dit blijkt uit cijfers van Hotels.com. De hoofdstad werd gevolgd door Rotterdam en Hoofddorp. De top 3 is niet veranderd vergeleken met 2013.

i-amsterdam-letters-nederland

In de top van de lijst van Hotels.com met de twintig Nederlandse bestemmingen waar buitenlandse reizigers het afgelopen jaar de meeste hotelovernachtingen boekten, vonden geen verschuivingen plaats. Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp gaan aan kop. Den Haag en Utrecht volgen op plaats vier en vijf, voor Eindhoven.
Row Houses along Amsterdam Canal
Onder buitenlandse reizigers lijkt ook de populariteit van Rotterdam eveneens aan te houden. Hotels.com zag voor het tweede jaar op rij dat de Maasstad de tweede plaats inneemt kijkend naar het aantal zoekopdrachten van buitenlandse reizigers naar hotelovernachtingen in Nederland.

Nieuwkomer

Nieuwkomer dit jaar op de lijst Arnhem en Zwanenburg (16 en 17). Dit ging ten koste van Noordwijk en Amersfoort, die dit jaar net buiten de top 20 vielen.

 

ZIE OOK: Bekijk het Andaz Amsterdam hotel in Amsterdam

 

De grootste stijger afgelopen jaar was Groningen. Waar Groningen vorig jaar nog op plaats 15 stond, is het de Martinistad nu opgeklommen naar plaats 11.

 

 

Top-20 populairste Nederlandse bestemmingen in 2014

1 Amsterdam
2 Rotterdam
3 Hoofddorp
4 Den Haag
5 Utrecht
6 Eindhoven
7 Maastricht
8 Badhoevedorp
9 Leiden
10 Zaandam
11 Groningen
12 Lijnden
13 Haarlem
14 Breda
15 Delft
16 Arnhem
17 Zwanenburg
18 Schiphol-rijk
19 Nijmegen
20 Duivendrecht

Comments are closed.