Nieuwe smartphone app vakantieland Denemarken: ‘Bike & Camp DK’

Er is een nieuwe smartphone app beschikbaar voor vakantieland Denemarken: ‘Bike & Camp DK’. De gratis app bevat onder andere de nieuwe Panoramaroutes in Denemarken en informatie over campings langs deze 26 korte fietsroutes aan de Deense kust.

bike-camp-app-denemarken

Panorama fietsroutes

De nieuwe app bevat onder andere de nieuwe Panorama fietsroutes in Denemarken, met bijbehorende kaart. Via de app, ook offline beschikbaar, kan men bijhouden welke afstanden zijn gefietst, bezienswaardigheden onderweg uploaden en campings langs de route opzoeken.

De gratis app is in het Engels-Nederlands beschikbaar voor iOS onder de naam ‘Bike & Camp – Fietsvakantie in Denemarken’ en voor Android onder de naam ‘Bike & Camp DK’.

 

ZIE OOK: Bekijk de leukste fietsroutes op fietsrondje.nl

 

De Panoramaroutes zijn 26 ‘rondjes’ op twee populaire langeafstandsroutes aan de Deense kust, namelijk de Noordzeeroute (zestien Panoramaroutes) in het westen en de internationale route Berlijn-Kopenhagen (tien Panoramaroutes) in het oosten van het eilandenrijk. De fietsroutes variëren in lengte van achttien tot vijftig kilometer en zijn ideaal voor mensen die graag tochtjes maken vanuit hun verblijfplaats, zoals één van de ruim 450 erkende campings in Denemarken. Zoals de naam al belooft, bevat elke route een plek met fraai uitzicht over zee of land. De Panoramaroutes werden vorig jaar geïntroduceerd en volgen elk een thema. Er zijn ook enkele kindvriendelijke routes.

kaart-fietsen-denemarken-app

 

 

Aangename fietsbelevenissen

‘Bike & Camp’ is ontwikkeld door Everplaces in het kader van het EU-project ‘Powered by Cycling: Panorama’, dat tot doel heeft toeristen in Denemarken aangename fietsbelevenissen te bezorgen. Bij het fietstoerismeproject zijn onder andere VisitDenmark, de Deense Campingraad en diverse Deense regio’s betrokken. Het project wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer informatie: www.visitdenmark.nl/camping

Comments are closed.