Bijzonderen aanwinsten voor het paleis

Paleis Het Loo is er in geslaagd het afgelopen jaar haar collecties uit te breiden dankzij een aantal bijzondere schenkingen en aankopen. Vanaf 3 februari is een selectie hiervan te zien, zoals een verzamelalbum met 33 portretfoto’s van de jonge prinses Wilhelmina en een 19e-eeuwse zilveren hengselmand van koningin Anna Paulowna.

Zilveren-hengelsmand-paleis-het-loo

Prinses Wilhelmina

Het album met chronologisch gerangschikte portretfoto’s van prinses Wilhelmina is nog helemaal compleet. De vroegste foto dateert van kort na haar geboorte in 1880; op de laatste foto is de prinses zo’n veertien jaar oud. De foto’s werden gemaakt door verschillende fotografen. Daarnaast verwierf het museum in Nederland een zilveren hengselmand met een gekroonde ‘A’ als monogram, oorspronkelijk afkomstig uit de zilverkamer van koningin Anna Paulowna, de echtgenote van koning Willem II.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 

Dit tafelstuk werd in 1852 vervaardigd door de Haagse zilversmeden Pijzel en Carbentus. Naast deze aanwinsten is de collectie uitgebreid met onder meer een serie van zestien 17e-eeuwse etsen met gezichten op Het Loo, een kostuum van de Ridderschap Gelderland en het Grootkruis van de Huisorde van Oranje, verleend aan Diana, de eerste echtgenote van de Britse prins Charles.

 

 

Breng een bezoek aan het paleis

De aanwinsten zijn van 3 februari aanstaande t/m 17 januari 2016 te zien in de Aanwinstenkamer in de Oostvleugel van Paleis Het Loo, geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Comments are closed.