What’s hot in Groot-Brittannië?

Er gebeurt zoveel in Groot-Brittannië, het is bijna niet bij te houden! We geven je een overzicht van het laatste nieuws op het gebied van kunst, cultuur, design, cafés & restaurants en natuur. Van de hipste bars in Londen tot de mooiste nieuwe wandelroutes in de Britse countryside. Lees hier meer.

bar-groot-brittannie

200ste verjaardag Emma van Jane Austen

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Emma van Jane Austen het licht zag. Het in 1815 verschenen boek gaat over rijkeluisdochter Emma Woodhouse, die zich graag bemoeit met andermans relaties. Liefhebbers van Jane Austen kunnen hun hart ophalen door diverse locaties die een rol speelden in het leven van deze koppige heldin en geliefde schrijfster te bezoeken. Volg bijvoorbeeld een Jane Austen tocht, bezoek het Jane Austen’s House Museum of ontdek de locaties die zijn gebruikt voor de film Emma.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Groot-Brittannië

 

Geen glamping, maar champing

Glamping? Nee, champing is de nieuwe kampeerhit; logeren in een kerk! The Churches Conservation Trust verzorgt overnachtingen in een aantal van Engeland ‘s meest gekoesterde kerken. ‘Champers’ ervaren ultieme rust tijdens een logeerpartij in één van de kerken, die slechts verlicht zijn door kaarsen. De historische gebouwen, gelegen in landelijk Engeland, vormen een perfecte uitvalsbasis om de schoonheid van de omgeving te verkennen. Momenteel zijn er drie champing locaties, waaronder de prachtige middeleeuwse All Saints Church in het pittoreske dorpje Aldwincle, Northamptonshire.

 

 

500 jaar Hampton Court Palace

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Hendrik VIII opdracht gaf tot het bouwen van Hampton Court Palace. Tegenwoordig is het paleis één van de populairste overgebleven Britse schatten en 200 jaar lang het middelpunt van het leven aan het hof. Ter ere van deze mijlpaal worden er heel 2015 evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Daarbij zullen belangrijke gebeurtenissen uit het afgelopen halve millennium de revue passeren: van het roerige bewind van Hendrik VIII tot een kijkje achter de schermen bij het team van curatoren, conservatoren en tuiniers die het paleis vandaag de dag in stand houden. Meer informatie vind je op de website.

500-jaar-hamptons-court

Comments are closed.