Amsterdam is populaire bestemming in januari

Amsterdam is in trek in het begin van 2015. Hotels.com ziet een stijging in internationale en Nederlandse zoekopdrachten naar Amsterdamse hotelovernachtingen.

i-amsterdam-letters-nederland

Stijging zoekopdrachten

De boekingswebsite rapporteert een stijging in internationale zoekopdrachten naar overnachtingsmogelijkheden in de Nederlandse hoofdstad. In de afgelopen 90 dagen zag Amsterdam een stijging van 77% in zoekopdrachten voor januari 2015 vergeleken met dezelfde periode in 2014. Ook door Nederlanders wordt meer gezocht naar hotels in Amsterdam. Hotels.com ervaart een stijging van 6% in Nederlandse zoekopdrachten voor de eerste maand van het nieuwe jaar.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Amsterdam

 

Mogelijke verklaringen voor deze trend zijn nieuwe hotels, lagere kamerprijzen en meer directe bestemmingen op Schiphol. Ook evenementen in januari kunnen de oorzaak zijn van de stijging in zoekopdrachten. Zo was er tussen 27 november en 18 januari het Amsterdam Light Festival en tussen 16 en 26 januari Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

 

 

Comments are closed.