Icelandair breidt vluchten naar Reykjavik uit in de zomer

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, breidt haar vluchten tussen Reykjavik en Amsterdam, Parijs en Zürich deze zomer uit dankzij de toevoeging van drie nieuwe Boeings 757-200 aan de vloot. Het totaal komt hiermee op 24 toestellen. Icelandair vliegt ’s winters dagelijks vanuit Amsterdam naar de IJslandse hoofdstad. Dit loopt op tot een totaal aantal van zeventien wekelijkse vluchten in de zomerperiode van 24 juni tot en met 16 september. Het aantal vluchten vanuit Brussel blijft staan op vijf per week in de periode 30 april tot en met 25 oktober.
De Boeing 737 van Icelandair

Reykjavik en IJsland als eindbestemming

De zeventien wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Reykjavik vertrekken dagelijks om 14.00 en 22.25 uur. Tussen 30 maart en 1 november wordt deze op zondag uitgebreid met een vlucht om 13.55 uur. In de periode 1 juni tot en met 6 september gaat deze ook op zaterdag en tussen 21 september en 18 oktober ook op donderdag. Van 24 juni tot en met 16 september wordt op woensdag een extra vlucht toegevoegd om 13.55 uur. Buiten de zomermaanden vliegt Icelandair vanuit Amsterdam vanaf zeven keer per week naar Reykjavik. Wie vanuit Parijs naar Reykjavik reist, kan in de periode van 28 juni tot en met 20 september ook extra op zondag vliegen. Om 14.10 uur gaat een extra vlucht, naast de reguliere vluchten van 8.00 en 14.05 uur. In totaal vertrekken er in de zomerperiode achttien vluchten per week vanuit Charles de Gaulle. Vanuit Zürich vertrekt elke vrijdag een extra vlucht om 14.00 uur in de periode 29 mei tot en met 11 september. Ook de vluchten vanuit Reykjavik naar de Verenigde Staten worden deze zomer uitgebreid met de toevoeging van zes wekelijkse vluchten naar Seattle, Vancouver en New York Newark.

 

ZIE OOK:

 

TEKST

 

 

Reykjavik en IJsland als stopover

Icelandair richt zich naast reizigers met bestemming Reykjavik en IJsland, ook op reizigers die doorvliegen naar de Verenigde Staten en Canadese bestemmingen. Keflavik (nabij Reykjavik) is de hub van Icelandair en reizigers hebben met de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken. Dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.

Vanafprijzen retourtickets

De vanafprijs voor een retourticket Amsterdam – Reykjavik bedraagt €340,- per persoon. Retourtickets vanuit Brussel zijn te boeken vanaf €345,-.

Comments are closed.