Alpe Adria Radweg Fietsroute van het Jaar

De Alpe Adria Radweg in Oostenrijk en Italië is de Fietsroute van het Jaar 2015. Op zaterdag 31 januari 2015, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI, neemt de voormalig Oostenrijkse wielerprof Paco Wrolich de trofee in ontvangst.

alpe-adria-fietsroute-1-franz-gerdl

410 km lange route

De Alpe Adria Radweg, ofwel Ciclovia Alpe Adria in het Italiaans, is 410 km lang en loopt van de Mozartstad Salzburg in Oostenrijk naar het Italiaanse Grado aan de Adriatische kust. Grado heeft een Oostenrijks verleden: niemand minder dan keizer Franz Josef gaf de opdracht dat de oude romaanse stad een badplaats moest worden.

 

ZIE OOK: Koop nu je kaarten met korting

 

De route gaat voor het overgrote deel over vrijliggende fietspaden. Een deel is een combinatie van de bestaande routes Tauern Radweg en de Drau Radweg. Het traject in Italië is voornamelijk nieuw en gaat in de Alpen over een voormalige spoorweg. Ondanks het feit dat deze route over de Alpen gaat, is de Alpe Adria Radweg niet zwaar.

 

 

Praktijktest

De Alpe Adria Radweg is na een testrit gekozen uit 12 recente of recent gewijzigde routes op basis van criteria als bewegwijzering, kwaliteit wegdek en originaliteit van het thema. De jury waardeerde het bijzonder dat de grensoverschrijdende Alpa Adria Radweg het resultaat is van een nauwe samenwerking tussen diverse regio’s in verschillende landen.
alpe-adria-fietsroute-1-villach-neumller

alpe-adria-fietsroute-burgarena-finkenstein

alpe-adria-fietsroute-friedensbrcke-villach-franz-gerdl

Paco (Peter) Wrolich

Vijf keer kwam Paco Wrolich (ook wel bekend als Peter) aan de start van de Tour de France. Zijn palmares bleef beperkt tot slechts enkele spraakmakende overwinningen, omdat Wrolich zich vooral ten dienste stelde van de kopmannen van zijn ploeg. Nu stelt de oud-prof zich ten dienste van toeristische fietsers als fietscoördinator van Kärnten Werbung: de toeristische dienst van Karinthië. Paco Wrolich is beide beursdagen aanwezig in de stand van Karinthië voor het geven van informatie.
Obersammelsdorf Turnersee Bezirk Völkermarkt Kärnten

Presentatie route

De prijsuitreiking vindt kort na de opening van de Fiets en Wandelbeurs plaats in zaal G.111, om 10.15 uur. Daarna verzorgt Paco Wrolich in deze zaal een presentatie van de route. De beursbezoekers zijn daarbij van harte welkom.

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Op 31 januari en 1 februari 2015 vindt de beurs voor de 11e maal plaats in Amsterdam RAI. Verkeersbureaus.info is samen met Fietsrondje.nl te vinden op de Fiets & Wandelbeurs 2015. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan een prijsvraag en een reis winnen!

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

fiets-wandelbeurs-2105-banner

Comments are closed.