Nieuw Holland America Line schip vaart in 2016 vanuit Amsterdam

Nederland wordt de thuisbasis van drie Holland America Line schepen in de zomer van 2016. Het nieuwe ms Koningsdam krijgt Amsterdam als thuishaven. Het ms Rotterdam blijft vanuit Rotterdam varen en het ms Prinsendam vanuit IJmuiden. Dit is de eerste keer in de lange geschiedenis van de rederij dat drie schepen hun thuishaven hebben in Nederland en er vanuit alle drie de cruisehavens in Nederland wordt gevaren.


Fantastische routes

“We hebben geluisterd naar wat onze gasten willen voor het eerste zomerseizoen van het ms Koningsdam, en we hebben er fantastische routes van gemaakt naar de mooiste havens van Europa”, aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line. “Er zijn geen betere bestemmingen te bedenken voor ons nieuwste schip dan de Noorse fjorden, het prachtige St. Petersburg en het fascinerende IJsland. De reizen naar het Middellandse zeegebied die momenteel al boekbaar zijn, zijn zeer populair dus we raden onze gasten aan op tijd te boeken.”
 

ZIE OOK: Toeristische tips voor een dagje Amsterdam

 

Na de reeks van 7- en 12-daagse afvaarten in het Middellandse Zeegebied, vaart het ms Koningsdam (2.650 passagiers) vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer van 2016. Op weg naar Amsterdam maakt het schip een stop in Rotterdam, om ook hier de nieuwste aanwinst van de vloot te tonen. Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam 12 rondreizen naar Noorwegen, de Baltische staten en IJsland. De Koningsdam zomerroutes zijn, evenals de andere Europa routes voor de zomer 2016, vanaf begin februari boekbaar.

 

 

Cruises naar Noorwegen

Vanuit Amsterdam maakt het ms Koningsdam in juni, juli en augustus, afwisselende 7- en 14-daagse cruises naar Noorwegen met onder andere stops in Flam, Stavanger, Kristiansand en Oslo. Na het Noorwegen avontuur vervolgt het nieuwste Holland America Line schip haar weg naar de Britse eilanden voor een 14-daagse cruise via onder andere Newcastle (Engeland), Invergordon (Inverness, Schotland) en Akuruyri (IJsland).

Aan het einde van het seizoen, vaart het ms Koningsdam van Amsterdam terug naar Civitavecchia. Tijdens deze 12-daagse cruise maakt het schip stops in onder andere Engeland, Gibraltar, Portugal en vier havens in Spanje. Op 24 oktober steekt het schip de Atlantische oceaan over voor de 14-daagse cruise naar Fort Lauderdale (Florida) met stops in onder andere Alicante, Malaga (Granada) en Huelva (Sevilla, Spanje) en Funchal (Madeira).
Routes ms Rotterdam & ms Prinsendam

Holland America Line is ook in de andere twee Nederlandse havens vertegenwoordigd. In de zomer van 2016 maakt het ms Rotterdam 9 rondreizen vanuit haar thuishaven Rotterdam, onder andere een 91-daagse Azië cruise, een 7-daagse Noorse Fjorden cruise en een 14-daagse cruise naar de Noordkaap. Het kleinste schip van de Nederlandse vloot, het ms Prinsendam, heeft IJmuiden als thuishaven en vaart 6 rondreizen, variërend van 14 tot 20 dagen naar de Noordkaap, de Baltische staten en de fjorden.

Over het ms Koningsdam

Het ms Koningsdam is het eerste schip in de nieuwe Pinnacle Klasse van Holland America Line. Het schip introduceert diverse innovatieve concepten en nieuwe openbare ruimtes en locaties aan boord, maar blijft tegelijkertijd wel trouw aan het sterke Holland America Line merk.

De rederij heeft Adam D. Tihany, één van ‘s werelds vooraanstaande hospitality interieurontwerpers, aangesteld om samen met Bjørn Storbraaten het interieur van het nieuwe schip te ontwerpen. Storbraaten werkte eerder voor Holland America Line aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam. De twee heren ontwerpen een interieur dat een frisse, eigentijdse vormgeving combineert met de traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat.
Onlangs onthulde de rederij de eerste beelden van het interieur voor het ms Koningsdam. Verdere details worden de komende maanden bekendgemaakt, evenals de plannen voor de officiële doop van het schip.

Comments are closed.