De beste skigebieden voor beginners

Niet iedereen ontdekt meteen een groot talent wanneer ze iets voor het eerst proberen. Dit is voor de meesten dan ook niet het geval wanneer ze net beginnen met skiën. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, de meeste beginners zullen toch echt moeten leren door veel te oefenen. Voor velen is het daarom ook niet mogelijk om meteen de meest uitdagende en moeilijke pistes de baas te worden.

Gelukkig is dit ook niet nodig, want er zijn genoeg skigebieden die speciaal uitgerust zijn voor iedereen die het skiën wat beter onder knie wil krijgen. Deze skigebieden hebben een groot aanbod aan pistes die wat makkelijker zijn. Deze pistes worden in Frankrijk en Zwitserland aangeduid als groene pistes. In Duitsland, Italië en Oostenrijk worden deze aangeduid als blauwe pistes.

wintersport-skien-kind

Beginnende skiër

Het eerste skigebied dat perfect is voor de beginnende skiër is het skigebied Montgenevre in Frankrijk. Er is hier 50.000 vierkante meter aan piste waar de beginners gebruik van kunnen maken. Ook biedt dit skigebied hen de mogelijkheid om te skiën tot aan de top van de berg. Dit komt doordat de groene piste hier tot aan de top van het resort loopt, wat bij de meeste skigebieden niet mogelijk is.
 

ZIE OOK: Bezoek Zuid-Tirol in de winter

 

Obereggen

Dit is een skigebied in de Italiaanse regio Zuid-Tirol. Voor de beginnende skiërs is hier een groot aanbod aan blauwe pistes. Daarnaast is het hier ook erg rustig, waardoor je genoeg ruimte hebt om het skiën onder de knie te krijgen. Er is ook een grote hoeveelheid aan wandelpaden voor iedereen die even wat anders wil.

Winterberg

Om dit skigebied te bereiken hoef je als Nederlander helemaal niet zo lang te reizen. Dit gebied ligt in Duitsland en biedt genoeg uitdaging voor de beginnende skiër. Ook zijn er verschillende skileraren aanwezig die een beetje Nederlands spreken, wat het voor de beginners wat makkelijker kan maken.

Laax

Dit skigebied in Zwitserland biedt de beginnende skiër ook weer een hoop geschikte pistes aan. Hierdoor hebben de beginners een grote afwisseling door de vele verschillende afdalingen. De skiliften in dit skigebied zijn speciaal aangepast aan iedereen die nog niet zo behendig is op ski’s. De liften bewegen heel langzaam, waardoor iedereen op een ontspannen manier in kan stappen.

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Als laatste is er het skigebied Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental. Dit is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. De Alpen zijn hier niet zo ruw of steil, waardoor er ook hier weer veel blauwe pistes zijn. Speciaal voor de kinderen zijn er kinderpistes en kinderliftjes. Dit gebied wordt daarom ook wel als een echt familieskigebied gezien. In de buurt van dit skigebied zijn nog meer andere plaatsen waar beginners terecht kunnen.

Naast deze vijf genoemde skigebieden zijn er nog veel meer gebieden waar beginnende skiërs terecht kunnen. Er zijn namelijk ontzettend veel gebieden die rekening houden met mensen die het skiën nog onder de knie moeten krijgen. Het zal daarom voor beginners niet al te moeilijk zijn om een skigebied te vinden dat aan hun verwachtingen voldoet.

Comments are closed.