Griekenland 5e favoriete bestemming in Europa

Voor het volgende seizoen zijn er zeer positieve berichten tijdens de Vakantiebeurs 2015 voor Griekenland vanuit de Nederlandse vakantiemarkt. Het publiek dat de vakantiebeurs heeft bezocht, plaatst Griekenland als de 5e favoriete Europeese vakantiebestemming. Volgens de eerste ramingen van de B2B- afspraken die gemaakt zijn met de reisbureaus, wordt er een sterke voorkeur voor Griekenland getoond.


Dynamische groeitrend

In alle categorieën van reizigers wordt een dynamische groeitrend gesignaleerd. Boekingen voor vakanties in Griekenland tonen een aanzienlijke toename in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De stijging van de vakantieboekingen komt als gevolg van de groei van de Nederlandse vakantiegangers in 2014 en het positieve effect van de gezamenlijke acties die de competitieve voordelen van Griekenland markeren bij alle vormen van toerisme dat door het Grieks verkeersbureau worden gepromoot. Een aanwinst voor het nieuwe seizoen zijn de vluchten van de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines naar de eilanden, Kreta, Rhodos en Corfu.

 

ZIE OOK: Plan je reis naar Griekenland met de leukste tips

 

Rhodos was “guest of honour” in het Grieks paviljoen tijdens de vakantiebeurs 2015. De reden daarvoor was dat Aegean Airlines vanaf 25 april met directe vluchten van Amsterdam naar Rhodos gaat starten, naast ter aanleiding van een geweldige tentoonstelling in het Louvre Museum in Parijs over Rhodos te bezichtigen, genaamd: ‘Een Grieks eiland aan de poorten van het oosten’.

Vakantiebeurs paviljoen Griekenland

Bij het paviljoen van het Grieks Verkeersbureau waren 16 mede-exposanten aanwezig tijdens de Vakantiebeurs o.a. de delegaties van Kreta, de regio van de Ionische Eilanden, de regio Peloponnesos, de regio Thessalië, de Noordelijke Egeïsche Zee, de Zuidelijke Egeïsche Zee, de Gemeente Skiathos, de Hoteliers Associatie van Halkidiki en de organisatie van de Toeristische ontwikkeling van de regio voor Athos. Bij het paviljoen waren ook de volgende toeristische ondernemingen aanwezig: Aegean Airlines, Minoan Lines, Acrotel Hotels & Resorts, Filos Vakanties & Τravel, Porfi Beach Hotel, Inova Ηospitality & Management en de Griekse Camping Associatie.

In de loop van de Vakantiebeurs, heeft het Grieks Verkeersbureau in Nederland een aantal presentaties georganiseerd, in overeenstemming met de voorkeuren van het Nederlandse publiek over:

 • De culturele betekenis van Rhodos.
 • Lemnos als een nieuwe toeristische bestemming na de start van directe vluchten van Transavia.
 • Kea als een alternatieve bestemming die voor het eerst als pakketreis vanuit Nederland meedoet.
 • Het eco-en wandeltoerisme met de toegewezen paden van Andros.
 • Het culturele toerisme met referentie aan de opgravingen van Amfipolis.
 • De bestemming van Pilion als een nieuwe suggestie voor het winterseizoen.
 • De bekende blogger Corno van den Berg van droomplekken.NL heeft zijn reiservaringen gedeeld van zijn reis naar Lesbos en Chios.
 • Presentaties van Evia, Skyros en Samos vanuit het oogpunt van de lokale gastvrijheid.
 • Culinaire fiets cafe

  De liefde van de Nederlanders voor de fiets bleek ook uit de enthousiaste deelname van het publiek in de “culinaire fiets cafe”, die zich in het Griekse paviljoen bevond om de doorlopende presentaties van Griekse recepten en lokale producten onder ogen te krijgen. De ‘Griekse ervaring’ hield onder andere ook wijn proeven, Griekse lessen, gedenkplaten van alledaagse foto’s met het Griekse-logo, een elektronische loterij waarin meerdere bezoekers een vakantie naar Griekenland konden winnen met behulp van QR kaarten. De bezoekers van het Griekse paviljoen konden ook ontspannen door naar het virtuele strand te gaan waar ligstoelen stonden en zand emmers verspreid lagen voor de kinderen. Tegelijkertijd werden er een aantal parallelle presentaties gehouden in andere delen van de Vakantiebeurs.


  In het amfitheater bij het ‘marine toerisme plein’, presenteerde de directrice van het Grieks verkeersbureau in Nederland, mevrouw Eleni Skarveli, dagelijks de: Zeilen in de Egeïsche zee: “The Big Blue” ervaring . Tegelijkertijd bereidde de Griekse Chef Christos Athanasiadis in het Cooking Theater – afgevaardigde van de prefectuur van de regio Zuidelijke Egeïsche zee – verschillende traditionele recepten van Rhodos, zoals traditioneel pasta met varkenshaas en gefrituurde “Anthotiro” (lokale zachte kaas) en trakteerde het aan een zeer enthousiast en open Nederlands publiek.

   

   

  Meest gastvrije vakantieland

  Griekenland kreeg de prijs voor het meest gastvrije vakantieland. De prijs werd overhandigd aan het Grieks verkeersbureau in Nederland door Reisgraag.NL, hetgeen de laatste enquête van Zoover.NL bevestigt, die Griekenland beoordeelt als de meest gastvrije toeristische bestemming in Europa.

  Comments are closed.