Koerdistan ondanks negatief reisadvies op Vakantiebeurs Bijzondere Reizen in Maastricht

Tijdens de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen, die op zaterdag 24 en zondag 25 januari aanstaande plaatsvindt in MECC Maastricht, presenteert de autonome regio Koerdistan (gelegen in Irak) zich als vakantiebestemming.

vakantiebeurs-maastricht-januari-2015

Absoluut veilig

Ondanks een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn bepaalde delen van Koerdistan volgens schrijfster en Koerdistan-specialiste Yvonne van der Bijl absoluut veilig. Zij is de enige in Nederland die reizen door Koerdistan organiseert. Tijdens de beurs presenteert zij haar onlangs verschenen reisgids “Kurdistan, a companion” en verzorgt zij de lezing “Karakteristiek Koerdistan, a place to go” (op zaterdag 24 januari om 14.00 uur).

 

ZIE OOK: Inspirerende tips voor een droomreis door Azië

 

De Vakantiebeurs Bijzondere Reizen wordt voor de tweede keer in Maastricht georganiseerd. Volgens organisator Boudewijn Richel onderscheidt de beurs zich door reizen die “van de norm afwijken”. Zo worden onder meer Poolreizen, treinreizen door India, huizenruil met Mongoolse families en woestijnreizen aangeboden. In dat kader passen ook de reizen naar Koerdistan. Tijdens de beurs vinden presentaties, muzikale optredens en boeklezingen plaats.

 

 

Bezoek de beurs

De beurs is open op zaterdag 24 januari van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag 25 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.vakantiebeursmaastricht.nl.

Comments are closed.