SHINE: een nieuw kunstenfestival in ’s-Hertogenbosch

In mei 2015 ziet een nieuw festival het licht: Shine. Een multidisciplinair kunstenfestival dat het leven omarmt! En waaraan je je helemaal kan overgeven. Shine is overdadig aanwezig op meerdere locaties in ’s-Hertogenbosch, met het Paleiskwartier als hoofdpaviljoen. Het programma onthult én verhult onze dagelijkse verlokkingen, verwondert en verbaast. Een tipje van de sluier: de indrukwekkende walk-in installatie Tape van Numen/For Use, gigantische cocons, gemaakt uit verpakkingskleefband. Voor het eerst in Nederland te zien!


Progressieve kunstvormen

Shine presenteert een rijk palet aan progressieve kunstvormen, die aardse verleidingen maar zeker ook duivelse dromen en serene bezinning verbeelden. Shine toont (inter)nationale bestaande en nieuw vervaardigde werken waarbij de cross over centraal staat. Monumentale installaties en speelse interactieve kunst maar ook korte en lange films, animaties en kunstzinnige games worden omlijst door muzikale en culinaire verleidingen. Het programma, geïnspireerd op het drieluik van Jheronimus Bosch’ Tuin der lusten, vindt plaats in de openbare ruimte en zet het leven en werk van de beroemde schilder op een niet voor de hand liggende manier in de spotlights.
 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 

De installatie Tape van Numen/For Use is één van de hoogtepunten van Shine (zie foto’s bijlage). Een grote, monumentale installatie, een labyrint van tape, waarin je kunt verdwalen en in een hele andere, wonderlijke, witte wereld terecht komt. Tape stond eerder in onder meer Berlijn en Melbourne en was tot 11 januari in Palais de Tokyo in Parijs te zien (http://www.numen.eu/home/news/).
 

 

Speciaal programma

Tape is onderdeel van een doorlopend programma, dat dagelijks te bekijken en beleven is van 12.00 – 0.00 uur in Nederland. Daarnaast is er elke dag een speciaal programma op de hoofdlocatie, waarin film en performance elkaar vinden in vernieuwende interactieve activiteiten en installaties, maar ook op het klassieke witte doek. Interactie en ontmoeting zijn volop aanwezig. Het publiek kan workshops volgen, mee bouwen aan kunstwerken en onderdeel van een performance worden.

De eerste editie van Shine vindt plaats in 2015 van 7 t/m 17 mei in ’s-Hertogenbosch. Het festival wordt uitgevoerd door Wave of Tomorrow en ZuiderZin en is onderdeel van de internationale, culturele manifestatie Jheronimus Bosch 500. Deze manifestatie zal zijn hoogtepunt beleven in 2016 als ’s-Hertogenbosch het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch groots herdenkt.

Comments are closed.