Winterse genoegens op de Top Trails of Germany

Zelf een iglo bouwen en erin overnachten, wandelen op sneeuwschoenen door het winterse landschap of genieten van sleehondenwedstrijden tijdens het wereldkampioenschap in het Zwarte Woud: dat zijn enkele van de spannende activiteiten die langs de verschillende wandelroutes van de ‘Top Trails of Germany’ mogelijk worden zodra er sneeuw valt.

Christoph_Beer_Winter2010_9 3 _I_G9F8393_klein

Wandeling op sneeuwschoenen op de Saar-Hunsrück-Steig

Het stadje Hermeskeil biedt wandelliefhebbers op dagen met veel sneeuw een bijzondere wandelmogelijkheid. 16 paar sneeuwschoenen met bijpassende wandelstokken staan voor u klaar als u het sprookjesachtige winterlandschap samen met een gids wilt verkennen. Als er genoeg sneeuw ligt zijn er elke zondag twee verschillende wandelingen. Ze beginnen allebei om 10 uur, de ene bij de ‘Köhlerhütte’ in Neuhütten en de andere bij het sportveld in Reinsfeld. Bij beide wandelingen bestaat de mogelijkheid in een restaurant of skihut een pauze in te lassen. De 3 uur durende wandeling kost € 10 p.p.
 
ZIE OOK: Duitsland op de Vakantiebeurs 2015
 

Met de ranger op de Harzer-Hexen-Stieg

Samen met de ranger op zoek naar sporen van reeën, hazen of eekhoorntjes. In de sneeuw is het heel gemakkelijk om de sporen van dieren te herkennen. ´s Winters biedt het Nationalparkhaus Schierke regelmatig begeleide wandelingen aan. De tochten duren 2 tot 3 uur en zijn ook voor gezinnen met kinderen geschikt. Deelname is gratis. Meer informatie over de unieke flora en fauna van de Harz biedt de kleine tentoonstelling in het Nationalparkhaus. Informatie: +49(0)39455-477. Bovendien bestaat de mogelijkheid om dagelijks met de ranger een wandeling over de hoogste berg van Noord-Duitsland, de Brocken (1142 m), te maken. Van november t/m april dagelijks om 12 uur vanaf het weerstation bij het Brockenhaus.

Slapen in een iglo op de Westweg in het Zwarte Woud

Een weekendje wandelen door de schitterende natuur van het Zwarte Woud. Wandelen op sneeuwschoenen en onderweg overnachten in een iglo die je zelf bouwt. Deze tocht vindt plaats op 31 januari en 1 februari 2015. Goede schoenen, een sneeuwpak en skistokken zijn noodzakelijk, evenals een goede conditie. Prijs: € 185 p.p.

Nachtwandeling door de sneeuw op de Hochrhöner

Een wandeling onder fonkelende sterren door de glitterende sneeuw. Na afloop van de 1,5 uur durende wandeling bestaat de mogelijkheid om nog een hapje en drankje te nuttigen in een gezellige Gaststätte (niet in de prijs inbegrepen). Prijzen en data op aanvraag. Er zijn momenteel nog geen data bekend.

WK sleehondenrennen op de Schluchtensteig

Er zijn weinig plaatsen in Europa waar de sleehondensport zo´n belangrijke rol speelt als in Bernau en Todtmoos in het zuidelijke Zwarte Woud. Beide gemeentes zijn pioniers binnen deze tak van sport. Toeschouwers zijn altijd weer geboeid door de perfecte harmonie van mens en dier. Etappe 4 van het wereldkampioenschap sleehondenrennen 2015 vindt van 20 t/m 22 februari plaats in Bernau, en etappe 5 van 27 februari t/m 1 maart in Todtmoos. Een hoogtepunt zijn de spannen met 10 honden. Natuurlijk alleen bij voldoende sneeuw.
 

 

Winters sprookje op de Goldsteig

Winterwandeling met gids door de ongerepte natuur op de Kaiterberg in het Beierse Woud. Met de skibus gaat het vanuit Arrach naar het skigebied Eck-Riedelstein. De wandeling voert over de bergkam met prachtige panoramauitzichten over de Lamer Winkel en het Zellertal. Onderweg wordt gepauzeerd in de gezellige Kötztinger Hütte. Deze begeleide wandeling vindt na de kerst elke woensdag plaats en duurt ca. 6-7 uur. Een goede conditie is noodzakelijk.

Comments are closed.