Ontdek het Geheim over de grens op de Vakantiebeurs

Steeds meer bezoekers hebben de afgelopen 12 jaar het ‘Geheim over de grens’ ontdekt. Maar wij weten zeker dat er nog steeds heel veel geheimen te ontdekken zijn in de Grafschaft Bentheim, het Münsterland, het Osnabrücker Land en het Emsland.

fietsend-gezin-c-emsland-touristik

De grensregio is samen met het Tecklenburger Land, de steden Münster en Papenburg en de luchthaven Münster-Osnabrück vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs die van 14 t/m 18 januari weer in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt. Een ruim aanbod van thematische brochures zoals de gratis brochure ‘Actief over de grens – Fietsen en wandelen in het Duitse grensgebied’ zijn op de stand in hal 9 (stand C034) verkrijgbaar.


Vakantiebeurs 2015 Image Banner 250 x 250

Fietsers van harte welkom

Eigenlijk kun je bijna overal in de grensstreek fantastisch fietsen. Naast de ‘klassiekers’ zoals de 100 Schlösser Route en de Emsradweg komen er nog steeds interessante thematische fietsroutes bij. Nieuw is bijvoorbeeld de ‘Radroute der Megalithkultur’. Deze route over een afstand van 380 km tussen Osnabrück en Oldenburg loopt langs hunebedden en prehistorische graven. De 100 Schlösser Route, de ‘koningin onder de fietsroutes’, is trouwens één van de fietsroutes die in de nieuwe ‘Tourenplanner Münsterland’ zijn opgenomen. Het omvangrijke fiets- en ruiternetwerk in het Münsterland is nu ook online beschikbaar en biedt veel praktische informatie over bezienswaardigheden en horeca onderweg.

Het netwerk van wandelpaden groeit gestaag

In het voorjaar van 2015 wordt de ‘Grafschafter Spurensuche’ geopend’, een netwerk van wandelpaden in de Grafschaft Bentheim. Naast de 70 km lange hoofdroute worden 15 kortere rondwandelingen uitgezet die zich goed lenen voor dagtochten. De Teutoschleifen zijn 5 dagtochten in het Tecklenburger Land die het keurmerk ‘Premiumweg’ hebben. De tochten met een lengte tussen 6,5 en 13 km voeren door een afwisselende streek met prachtige bossen, grillige rotspartijen en stille veen- en heidelandschappen.

Uitstapjes met kinderen

Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom in het Emsland. Ver weg van de grote stad avonturen beleven, dat kan net over de grens. De Emspiraten Jenny en Jack wijzen de weg naar meer dan 50 familievriendelijke attracties, accommodaties en restaurants die het keurmerk ‘Familieland Emsland’ voeren. In het handige nieuwe boekje ‘Familienland’ staan alle familievriendelijke tips op een rijtje. In het Museum en Park Kalkriese in Bramsche in het Osnabrücker Land loopt van 20 juni t/m 1 november een tentoonstelling over de Romeinse veldheer Germanicus, die in 15 n.Chr. ten strijde trok om de smadelijke nederlaag van de Varusslag 6 jaar eerder te vergelden.
 
ZIE OOK: Duitsland op de vakantiebeurs 2015
 

De wereld te paard

Waar vroeger smokkelaars, venters en avonturiers het grensgebied doorkruisten, kunt u dit nu te paard doen over een vijftal mooie dagroutes of een meerdaagse route rond de grensgemeenten Ahaus, Winterswijk, Haaksbergen, Vreden en Berkelland. Alle routes en aanvullende informatie staan in het handige gidsje ‘Grenzeloos rijden!‘. Ook in de Grafschaft Bentheim is een nieuw netwerk van ruiterpaden gerealiseerd. Dit sluit perfect aan bij de ruiterroutes van het Emsland, Noordrijn-Westfalen en Nederland.

Concerten, tentoonstellingen en evenementen

Het hele jaar door is er op cultureel gebied in de grensstreek veel te doen. Liefhebbers van openluchttheater komen aan hun trekken tijdens de ‘Maiwoche’ in Osnabrück (8 t/m 17 mei 2015). Tien dagen lang wordt er op diverse podia in het hartje van de stad gespeeld dat het een lieve lust is. Tijdens de ‘Schauraum’ in Münster (weekend van 3 t/m 5 september 2015) kunnen kunstliefhebbers genieten van boeiende tentoonstellingen, livemuziek en een gevarieerd culinair aanbod.
 

 
Op zaterdag 4 september zijn de musea en galeries tot ´s avonds laat geopend. Het Münsterland Festival (op verschillende locaties in het Münsterland) vindt dit jaar al voor de 8e keer plaats. Met concerten (jazz, pop en klassiek), tentoonstellingen, workshops en excursies. Het festival duurt 5 weken, van 18 september t/m 24 oktober 2015, en verwelkomt dit jaar artiesten uit België, Nederland en Luxemburg. De Lichtsicht 5 – projectie-biënnale in Bad Rothenfelde is het culturele hoogtepunt in de wintermaanden. Elke twee jaar doen de gigantische gradeerwerken in het kuurpark van Bad Rothenfelde dienst als projectiewand voor lichtkunst. Kunstenaars uit de hele wereld zijn van de partij. Eén van hen is dit jaar de wereldberoemde Amerikaanse regisseur en videokunstenaar Robert Wilson. Van 18 september 2015 t/m 7 februari 2016.

Comments are closed.