Glamping op het water tijdens Vakantiebeurs 2015

Volgende week vindt weer de Vakantiebeurs plaats waar traditioneel de verblijfsrecreatieve sector bijeen komt om zich te laten informeren over trends en nieuwe ontwikkelingen. Eén van de bijzondere nieuwe concepten is de Aquacabins waarvan het prototype tijdens de beurs wordt gepresenteerd.
aquacabins-vakantiebeurs

Nieuwe bron van inkomsten jachthavens

Het is allang geen geheim meer dat jachthavens op zoek moeten naar een nieuwe bron van inkomsten, zoals onlangs nog uitgebreid werd besproken in een van de landelijke dagbladen. Door overcapaciteit zijn wachtlijsten verleden tijd en blijven ligplaatsen onbezet.
 
ZIE OOK: Bestel je vakantiebeurs kaarten met fikse korting!
 
Initiatiefnemer van de Aquacabins Hans van Vilsteren bedacht een verhuuraccommodatie voor recreatief gebruik op het water: “Het concept is een slimme en flexibele oplossing voor lege ligplaatsen en past qua formaat op een standaard aanlegplek. Voor stroom en water kunnen passanten gebruik maken van de bestaande voorzieningen. Doordat Aquacabins tussen de boten kan liggen, maakt de vakantieganger echt deel uit van het ‘leven op het water’ in de jachthaven.”

Glamping voor verblijfsrecreatie en recreatieschappen

Naast jachthavens is Aquacabins ook een hoog gekwalificeerde overnachtingsaccommodatie voor de camping- en bungalowsector en recreatieschappen. Het concept speelt in op de toenemende vraag naar bijzondere accommodaties met luxe, comfort en privacy. Voor locaties die beschikken over een recreatieplas of natuurvijver biedt het tevens kansen om nieuwe doelgroepen aan te spreken.
 

 
Ook daar waar uitbreidingsbeperkingen liggen voor ontwikkelingen op het land biedt het water uitkomst met de komst van Aquacabins. Om de drempel voor ondernemers laag te houden is een franchiseconcept ontwikkeld en wordt het systeem ondersteund door een boekingscentrale die mede zorgt voor de omzet en de bezetting van de Aquacabins.

Wat valt er te verdienen?

Een levensgrote versie van de Aquacabins (9 x 3 m) is te bewonderen tijdens de Vakantiebeurs op het Vaarplein in Hal 7 (stand 07.C090). Voor vakbezoekers worden speciale introductiesessies georganiseerd gedurende de Vakantiebeurs. Op zowel dinsdag 13 als woensdag 14 januari geeft initiatiefnemer Hans van Vilsteren om 13.00 uur en om 15.00 uur een presentatie over de verdienmodellen en de lease- en financieringsmogelijkheden van de Aquacabins.

 

Bestel je vakantiebeurs kaarten met fikse korting!

 

Comments are closed.