Fiets & Wandelbeurs 2015: Het walhalla voor recreatieve fietser en wandelaar

Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 is het weer zover: De Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam-RAI. Het walhalla voor de recreatieve fietser en wandelaar is de grootste beurs in Europa in haar soort.
fiets-wandelbeurs-2105-banner

2 Dagen genieten, beleven en proeven

Het programma is zo uitgebreid dat een bezoeker twee dagen nodig heeft om het totale beursaanbod te zien, te horen, te proeven en te beleven. Bijna 500 exposanten bieden ‘alles’ aan wat een fietser of wandelaar nodig heeft voor zijn of haar volgende tocht of vakantie: van informatie over bestemmingen, fietsen en e-bikes tot outdoorkleding, routes en gps-toestellen. Advies nodig? Ruim tweehonderd vrijwilligers werken belangeloos mee aan de informatiemarkten ‘Wandelaars informeren Wandelaars’ en ‘Fietsers informeren Fietsers’. Verder staan er meer dan honderd lezingen en workshops op het programma. De fietser vindt hier informatie over tal van fraaie routes. Na de Fiets en Wandelbeurs kan het fietsseizoen beginnen.
 
ZIE OOK: Ontdek het fietsrondje van de maand, met start vanaf de RAI
 

Praktische informatie

  • Open op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari van 10 – 17 uur
  • Kaartjes aan de kassa €15, – , maar via deze link in de voorverkoop met flinke korting.
  • Ingang Europahal van de RAI

De RAI is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: trein, metro, tram en bus. Bij het station Amsterdam-RAI is een gratis en bewaakte fietsenstalling.

Kinderdorp

Op de 2015-editie is er veel aandacht voor fiets- en wandeltochten met kinderen. Het Kinderdorp biedt kids niet alleen leuke activiteiten als schminken en een speelhoek, maar geeft ouders ook informatie over hoe je zo’n tocht aanpakt. Acht gezinnen zitten klaar om – op basis van hun eigen ervaringen – vragen te beantwoorden. Ook zijn er kinderschoenen, karren, fietsen en andere materialen aanwezig en kan de jeugd zich uitleven op een apart fietsparcours.

Tent Valley

Voor jong en oud is Tent Valley een plek waar je prettig kunt ronddwalen en de nieuwste tenten van buiten én van binnen kunt bekijken. Op circa 300 vierkante meter zijn tientallen lichtgewicht tunnels en koepels vastgespijkerd die bescherming bieden tegen de elementen. Even buiten de Valley, staan de stands van grote outdoorzaken en –merken. Kleding, matjes, slaapzakken, waterfilters, wandelschoenen, fietskleding: het is er allemaal.
 

 

Mountainbike Paviljoen

Steeds meer fietsers verlaten het gladgeschoren asfalt en verkennen offroad de omgeving. Evenals vorig jaar is er een apart paviljoen voor de recreatieve mountainbiker met mountainbikebestemmingen, het aanbod aan clinics en een mtb-testparcours. Aandachttrekker is de Amerikaanse regio Duluth, die een omvangrijk systeem van singletracks ontwikkelt binnen de eigen stadsgrenzen.

Special guest Redmond O’Hanlon

Special guest in het uitgebreide lezing- en workshopprogramma is Redmond O’Hanlon, de Britse schrijver en avonturier met de lange bakkebaarden die onder meer furore maakte met het tv-programma ‘O’Hanlons Helden’. Hij neemt de bezoekers mee naar de moerasgebieden van Congo, waar hij fascinerende dieren observeerde en op zoek ging naar een dinosaurus die in een prehistorisch meer aan uitsterving zou zijn ontsnapt.
fiets-wandel-beurs-2015-c-erik-hijweege-o-hanlon-solo

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

Comments are closed.