Tourbaas eert Zeeuwse wielerhelden

Keetie van Oosten-Hage heeft uit handen van Tour de France directeur Christian Prudhomme een naar haar vernoemde wielerroute in ontvangst mogen nemen. Tijdens het bezoek van Prudhomme aan de finishplaats Neeltje Jans zijn daarnaast nog 3 wielerroutes bekend gemaakt. In het voorjaar van 2015 zullen deze wielerroutes beschikbaar zijn.

vertegenwoordigers Jan Raas

Routes van de wind

Karakteristiek voor het wielrennen in Zeeland is de voortdurende strijd met de wind. Soms meedogenloos vol in het gezicht en soms de beste vriend van de renner wanneer hij bijna letterlijk vooruit geblazen wordt. Om het recreatief wielrennen in de provincie te stimuleren ontwikkelden Routebureau VVV Zeeland en SportZeeland in samenwerking met en dankzij een bijdrage van de provincie Zeeland een viertal bewegwijzerde wielerroutes. De routes van de wind.

 

ZIE OOK:

 

De routes worden vernoemd naar grote renners uit de Zeeuwse wielergeschiedenis, renners gehard en gevormd door de Zeeuwse wind. Dit voorjaar organiseerden de initiatiefnemers van de routes een verkiezing waarin het publiek mocht bepalen wie zich de grootste wielerhelden aller tijden mogen noemen.

 

 

4 wielerhelden

Woensdag onthulden gedeputeerde De Reu en directeur van de Tour de France Christian Prudhomme de namen van de vier wielerhelden. Theofiel Middelkamp, Jo de Roo, Jan Raas en Keetie van Oosten-Hage is deze eer ten deel gevallen. In het voorjaar van 2015 worden de routes vernoemd naar deze 4 wielerhelden verspreid over de provincie Zeeland bewegwijzerd en officieel geopend.

Comments are closed.