Evenementenseizoen 2015 langer en gevarieerder

Zestien evenementen kunnen in 2015 rekenen op een bijdrage uit het Grootstedelijk Evenementenfonds. Op sportief, muzikaal en cultureel gebied is er weer een aantrekkelijke kalender samengesteld. De evenementen zetten de stad op de kaart, zorgen voor trekken bezoekers van buiten en uiteraard zijn het festivals die voor Almeerders leuk zijn om te bezoeken.

Sterke evenementen zoals het Bevrijdingsfestival, Almere Haven Festival en Challenge Almere krijgen de grootste bijdrage uit het evenementenbudget. Het openingsevenement van PIT veiligheidsexpo wordt opgewaardeerd tot Landelijke Veiligheidsdag en kan daarom ook rekenen op financiële ondersteuning. Met grote evenementen als Libelle Zomerweek, Zand en Free Festival wordt nauw samengewerkt om hun mediakracht te benutten ten gunste van Almere.

wtc almere

Doe- en Kijkdag

De coördinatie en uitvoering van de grootstedelijke evenementen zijn sinds 2008 ondergebracht bij ACM. Tim Beldman, evenementen- coördinator bij Almere City Marketing zegt:

Het evenementenseizoen wordt geopend door de Doe- en Kijkdag, gevolgd door de Landelijke Veiligheidsdag. Ook is het evenementenseizoen verlengd met het Sculpturenfestival in de herfstvakantie. Dat evenement wordt komend jaar verstevigd met het Streetfestival dat normaal in juni werd gehouden. Beide evenementen prikkelen de bezoekers op creatieve wijze en passen goed bij Almere als Stad aan het Water en Architectuurstad.

 

ZIE OOK: Toeristische tips in Nederland

 

De samenwerking tussen de Midland Classic Show en de Streekparade wordt in 2015 voortgezet. De afgelopen twee jaar zijn hierdoor betere resultaten behaald. Ook worden om die reden het Sculpturenfestival, dat vorig jaar voor het eerst werd ondersteund, samengevoegd met het Streetfestival. Hierdoor ontstaat er een creatief evenement in de herfstvakantie. ,,Hierdoor ontstaan twee evenementendagen, eentje in september en eentje in oktober op gebied van culinair, cultuur en creativiteit.’’
 

 

Almere City Run

Verder worden sportieve evenementen ondersteund, zoals de Almere City Run in Almere Centrum, de Almere Regatta bij Marina Muiderzand bij Almere Poort en de Almeerdaagse in Almere Buiten. De Challenge Almere is het grootste sportevenement op de kalender.

In totaal honoreert ACM 16 evenementen, waaronder ook de gebruikelijke bijdrage aan Koningsdag en de Sinterklaasintocht. Daarnaast houdt ACM nog een kleine reserve in kas (€ 42.000,00) voor initiatieven die in de loop van 2015 nog kunnen langskomen. Dit reservebudget is lager vanwege een eerder aangekondigde bezuiniging. Het gemeentelijke subsidiebudget voor grootstedelijke evenementen in 2015 bedraagt € 517.000,00. Daarnaast komen de baten van de kermissen (ongeveer € 125.000,00 in 2014) rechtstreeks ten goede aan de overige evenementen. Ten slotte voegt ACM nog € 48.000,00 toe uit de eigen ACM-begroting. Totaal is in 2015 € 690.000,00 beschikbaar voor grootstedelijke evenementen.

Comments are closed.