Miniconcerten in het Zuiderzeemuseum

In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen net als voorgaande jaren miniconcerten op zondag. Deze miniconcerten starten om 12.00 uur en duren tussen een uur à anderhalf uur. Het zijn kleine intieme uitvoeringen, zonder versterking. Er is een afwisselend aanbod van klassieke gitaarstijlen in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. Bezoekers van het museum hebben gratis toegang tot de concerten.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Programma 11 januari: Mandoline orkest Entre Nous

Op zondag 11 januari treedt het mandoline orkest Entre Nous op in het atrium van het binnenmuseum. Het orkest bestaat uit 18 mannen en vrouwen met mandolines, mandola’s, gitaren en een contrabas. Het veelzijdige repertoire biedt Jazz tot Latijns-Amerikaanse stukken, zoals rumba, samba en mambo. Ook Ierse en Italiaanse muziek is regelmatig onderdeel van het programma van dit orkest dat onder leiding van Jan van Deursen staat.

 

ZIE OOK: Toeristische tips Nederland

 

Op zondag 25 januari treedt de folkgroep Cat in the Corner op in het atrium van het binnenmuseum. Cat in the Corner is een folkgroep die twintig jaar geleden is opgericht in Enkhuizen. In de eerste jaren werd er uitsluitend Ierse muziek gespeeld. Inmiddels is het repertoire uitgebreid met Franse dansmuziek, Schotse en Scandinavische nummers en worden er zelfs eigen Nederlandse nummers gespeeld. De band bestaat uit André Visser, April Pijpelink, Pieter de la Court, Arthur Nieuwenhuis, Irene van der Laan en Nella van der Werf.
 

 

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Comments are closed.