Meest bijzondere winterboerderijen in Noord-Italië

Traditioneel piste-skiën is allang niet meer de enige activiteit waar vakantiegangers op zoek naar zijn tijdens de wintersport. Steeds meer wintersporters kiezen voor een accommodaties die meer te bieden heeft dan alleen pistes en skiliften voor de deur. Wie verblijft op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol, kiest voor een avontuurlijke wintervakantie op een bijzondere locatie. Roter Hahn selecteerde de meest bijzondere winterboerderijen.

Familie, Winterurlaub,

Avontuurlijk Zuid-Tirol

Uitdagende tourski tochten, in volle vaart door de natuur op de slee, avontuurlijk met sneeuwschoenen onder de voeten door het uitgestrekte Zuid-Tiroler landschap wandelen. Maar ook andere winterse activiteiten zoals ijsstokschieten en schaatsen in de vrije natuur mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een winter vakantie. Roter Hahn heeft een aantal bijzondere winterboerderijen geselecteerd:

Dit voormalige adellijke jachtslot is een bijzondere vakantiebestemming. De fresco’s en de stijlvolle ambiance nemen gasten mee naar de sfeer van het verleden. Te voet het landschap ontdekken, cultuur en traditie beleven. De boerderij ligt in het Villnössertal en geeft uitzicht op de Geislerspitzen, een prima vertrekpunt voor wandelingen middenin natuurpark Puez-Geisler. Link naar deze vakantieboerderij.

 

 

2. Prackfiedererhof in Villanders

De Prackfiedererhof is een vrijstaande boerderij, zeer rustig gelegen in de buurt van het beschermde natuurgebied Dreikirchen en de Villanderer Alm. Ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving, ritten op slee en langlaufen door de Alpen. Link naar deze vakantieboerderij.

Suedtirol, Gsieser Tal, Pichl, Binterhof,

3. Aussermahrhof in Gsies

Winterpret voor jong en oud: rodelbaan bij de boerderij, winterse wandelingen door de knerpende sneeuw, skiën en langlaufen… De langlauf loipe start direct voor de deur. Deze familievriendelijke boerderij heeft zelfs een speciaal winterprogramma voor kinderen. De dag wordt afgesloten bij de gezellige warme boerenkachel met een glas van oma’s verwarmende kruidendrank in de hand. Gasten beleven op deze vakantieboerderij elke dag een nieuw winters avontuur. Link naar deze vakantieboerderij.
 

ZIE OOK: Tips voor wandelen en fietsen in Zuid-Tirol

 

4. Oberfahrerhof in Jenesien

Avontuur, paarden en beweging in de natuur? De vele dieren op Oberfahrerhof, en vooral Haflingers, maken van de dag een echte belevenis voor zowel beginnende als ervaren ruiters. De ruiterboerderij is niet alleen een heerlijke bestemming voor paardenfans, maar ook voor wandelaars en wintersporters. Ideale uitvalsbasis voor skitochten en sneeuwschoenwandelingen. Link naar deze vakantieboerderij.

5. Bio-Hof Unterschweig in Ulten

Breng uw vakantie door op een van de hoogstgelegen bergboerderijen met grote, gezellige appartementen. Vanaf de Unterschweighof kijkt u niet naar het dal, maar naar de bergtoppen. Hier dompelen gasten zich onder in een andere wereld. Ideaal gelegen voor tourskiers en sneeuwschoenwandelingen, 2 km afstand van het skigebied Schwemmalm. Link naar deze vakantieboerderij.

Comments are closed.