Koppermaandag 2015

Op Koppermaandag 12 januari 2015 (de eerste maandag na Driekoningen) komen vrijwilligers, relaties, vrienden en anderen traditiegetrouw in het Drukkerijmuseum Meppel bijeen om de presentatie van de Koppermaandagprent 2015 bij te wonen.

Koppermaandagprent 2015

Bestuursvoorzitter Stein van Ittersum zal in zijn Kopperrede het wel en wee van het Drukkerijmuseum belichten. Wethouder Henk ten Hulscher zal daarna het eerste exemplaar van de koppermaandagprent 2015 in ontvangst nemen.
 

 
Vormgever/lithograaf en dichteres zullen daarna een toelichting geven op de totstandkoming van de prent.

Druk Pers Vrijheid

Het thema van deze koppermaandagprent is “Druk Pers Vrijheid”, geïnspireerd door het feit dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Een gebeurtenis om feest te vieren. Maar bij de ontwikkeling van deze prent kwamen toch ook vraagtekens tevoorschijn, zeker als we de goede voornemens van toen vergelijken met de realiteit van nu. Die vraagtekens zijn verwerkt in deze koppermaandagprent. Mede dankzij directe internationale medewerking bij de invulling van deze unieke koppermaandagprent.
 
ZIE OOK:
 
Een flink aantal vrijwilligers van het museum in Meppel heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze prent.

Ter informatie: Het thema van deze koppermaandagprent is tevens het thema van de expositie die aanstaande april en mei in het Drukkerijmuseum wordt gehouden.

Traditioneel wordt de koppermaandagviering afgesloten met het heffen van het glas, waarna de aanwezigen op het grote videoscherm nog kunnen kijken naar “the making of…” van deze bijzondere kopperprent en nog even genoeglijk bijeen blijven.

Comments are closed.