Eerste skimarathon in Thüringen

Op zaterdag 17 januari 2015 heeft de eerste skimarathon in Thüringen plaats. De 43 kilometer lange langlaufroute loopt door Zuidwest-Thüringen met de hoogste piek op het parcours van 952 meter. De nieuwe skimarathon is een goede aanvulling op de uitgebreide wintersportevenementenkalender van Thüringen.
Deutschland Thueringen Thueringer Wald Oberhof Langlauf

Uitdagende skimarathon voor olympisch kampioenen en amateurs

Het parcours van de Thüringer Skimarathon wordt geprepareerd voor de klassieke langlauftechniek en is een uitdaging voor zowel professionele als amateurlanglaufers. Bekende professionele Duitse langlaufers zoals Manuela Henkel en Axel Teichmann, beiden olympische medaillewinnaars, nemen deel aan de marathon. Het startschot wordt op 17 januari om 10:00 uur gegeven in Schmiedefeld am Rennsteig. De route loopt vervolgens door het UNESCO biosfeerreservaat Vessertal-Thüringer Woud langs een deel van het beroemdste en oudste langeafstandswandelpad van Duitsland, de Rennsteig. De finish is bij het wintersportcentrum van de stad Oberhof, de meest bekende wintersportplaats van Thüringen. In totaal zijn er maximaal 2.000 deelnemers, die in groepen van 250 atleten in een massastart vertrekken. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt € 65 tot € 120 en is afhankelijk van het moment van inschrijven.
 
ZIE OOK: Vraag een reisgids aan over Thüringen
 

Wereldbeker rodelen en biatlon

De Thüringer Skimarathon valt samen met de wereldbeker rodelen in Oberhof op 17 en 18 januari 2015. De beste rodelaars van de wereld komen samen om tegen elkaar te strijden om punten te scoren voor het wereldbekerklassement. Door de hoge snelheid op deze rodelbaan en de korte opeenvolging van scherpe bochten, wordt deze baan als technisch moeilijk aangeduid. Het spectaculaire afdalen van de rodelaars trekt traditiegetrouw veel publiek.
 

 
Daarnaast wordt van 7 tot en met 11 januari 2015 de wereldbeker biatlon voor de 24e keer georganiseerd in de DKB Ski Arena nabij Oberhof. Topatleten met 35 verschillende nationaliteiten starten in de massasprint en in individuele wedstrijden. Voor toeschouwers is een apart programma opgesteld met backstage rondleidingen, tuben in de sneeuw, ijsstok- of biatlonschieten en andere activiteiten om de biatlonsport beter te leren kennen.

Individuele langlaufroutes

Langlaufers die liever individueel tochten maken, hebben een ruime keuze uit verschillende langlauf-routes in Thüringen. De Rennsteig, het langeafstandswandelpad, verbindt handig alle langlaufgebieden met elkaar. Een netwerk van 1.600 kilometer pistes en loipes biedt voor alle langlaufniveaus vele mogelijkheden.

Comments are closed.