We waren nog nooit zo blij met onze vakantie als in 2014

Nederlanders waren in 2014 opnieuw meer tevreden over hun vakantie. Dit blijkt uit een analyse van vakantiebeoordelingssite Zoover op 2,8 miljoen vakantiebeoordelingen. We geven onze vakantie gemiddeld een 8,15 als rapportcijfer. Vakantie 2014 scoort daarmee net iets hoger dan voorgaande jaren. Vorig jaar gaven we onze vakantie gemiddeld een 8,12. Al sinds 2011 stijgt onze vakantietevredenheid. Door de economische crisis weten we de luxe van vakantie steeds beter te waarderen. Ook droeg het goede zomerweer in eigen land bij aan een positievere vakantie-ervaring.

zoover-score-vakantie-onderzoek-2014

Oostenrijk best gewaardeerde vakantieland

Van de 10 populairste vakantielanden zijn we het meest tevreden over vakantie in Oostenrijk, gemiddeld waarderen we onze vakantiebestemming daar met een 8,18. Portugal vinden we terug op de tweede plaats, net achter Oostenrijk.

Frankrijk staat op een tiende plaats. Dit heeft vooral te maken met de mindere waardering op wintersportbestemmingen. In de zomer doet Frankrijk het beter.

best-gewaardeerd-vakantieland-2014
 

ZIE OOK:Toeristische tips Spanje

 
Frankrijk was in 2014 het populairste vakantieland gevolgd door Spanje, Italië, Turkije en Griekenland. Bij de kleinere vakantielanden wordt vakantie in Noorwegen, Polen en Zwitserland zeer hoog gewaardeerd. Noorwegen scoort een 8,6 gemiddeld, Polen een 8,5 en Zwitserland doet het ook zeer goed met een 8,4. Cyprus is hekkensluiter met een 6,99, door de economisch teruggang op het eiland kiezen steeds minder mensen voor een vakantie daar.

 

Bed & Breakfast best gewaardeerde accommodatie

Het meest tevreden waren vakantiegangers die een Bed & Breakfast boekten. Zij gaven gemiddeld een 9,17 voor hun verblijf. Ook gooide het verblijf in Vakantiehuizen en Villa’s hoge ogen. Van de hotels doen de 5 sterren accommodaties het het beste met een 8,35.

best-gewaardeerde-accommodatie-2014

De campings in Nederland scoren het hoogste van heel Europa. Met een gemiddelde van een 8,4 blijven we de Oostenrijkse en Italiaanse campings voor.

best-gewaardeerde-campingland-2014

Zoover houdt sinds 2006 de vakantiewaardering bij op basis van de beoordelingen van vakantiegangers.

Comments are closed.