Europese zakenreizen worden duurder in 2015

In Europa en Noord-Amerika zullen de prijzen voor vliegtickets niet zakken onder invloed van de dalende olieprijs. Ook hotelovernachtingen worden door het economisch herstel en een toenemende vraag duurder. Dat stelt Advito, expert op het gebied van zakenreizen, in een nieuwe kwartaalupdate van de Industry Forecast.
zakenreizen-forecast

Economische groei verwacht voor 2015

Wereldwijd wordt een economische groei verwacht in 2015. Ook de zakenreissector verwacht voor volgend jaar een groei in de vraag naar zakenreizen. Met name in Europa en Noord-Amerika zullen daardoor de prijzen van vliegtickets en hotels verder stijgen. In andere regio’s, zoals Azië, Afrika en het Midden-Oosten, stijgen de prijzen o.a. vanwege de concurrentie van lowcostcarriers niet.
Inge Stok, Director EMEA bij Advito zegt hierover:

Luchtvaartmaatschappijen zorgden onlangs voor opschudding bij brancheorganisaties en passagiers. Het ziet er namelijk niet naar uit dat ze hun ticketprijzen gaan verlagen, ondanks de sterke daling van de olieprijs. De fuel hedging wordt daarbij als excuus aangehaald, hoewel ze daar momenteel veel minder gebruik van maken dan de afgelopen jaren. De olieprijs is met meer dan een kwart gedaald, maar de hoge brandstoftoeslagen blijven vooralsnog gehandhaafd

 

 

Enkele andere conclusies uit de update

  • Hoewel de economische situatie wereldwijd verbetert, kunnen plotselinge wijzigingen in belangrijke opkomende markten zoals China en Rusland de stabiliteit verstoren;
  • Hotels bieden steeds vaker ‘pre-paid’ prijzen aan die lager liggen dan de onderhandelde corporate tarieven. Maar vaak gelden voor deze tarieven uit de toeristische sector andere voorwaarden
  • .

Comments are closed.