Opening van Pilsen 2015

De stad Pilsen nodigt u uit om samen met haar de opening van het culturele jaar te vieren. Op 17 januari wordt  het culturele jaar officieël geopend. De dag begint met 4 tochten die zoals 4 rivieren van Pilsen door de stad zullen stromen en de bekendste en beste van Pilsen aan de toeschouwers te voorstellen.

  • Het feest, in de Tsjechische stad, begint al op 16 januari met de internationale verjaardag van kunst – Art’s birthday. In het industriele terrein van de oude papierfabriek Papírna zullen veel concerten plaatsvinden.
  • Het moment van de opening is om 18 uur met een klokkenspel van de Sint-Bartholomeüskathedraal. Dit wordt gevolgd door een geweldige scenerie op de historische huizen in de vorm van videomapping.
  • Daarna verplaatst het feest zich naar andere openbare ruimtes waar gedanst, gezongen, bier gedronken en poezië gelezen wordt.
  • De volgende dag kunt u deel nemen aan een van de interessante rondleidingen door de stad of een van de discussies en workshops in de koffiehuizen en café’s bijwonen.

Voor meer informatie over de opening en over het hele jaar kijk hier

© Foto: Václav Jirásek

© Foto: Václav Jirásek

Comments are closed.