Nieuwe tentoonstelling Energierijk in NEMO Amsterdam

Vanaf 20 december laat wetenschapsmuseum NEMO met de nieuwe interactieve tentoonstelling bezoekers ontdekken hoe duurzame energie uit licht, water en wind de wereld om je heen in beweging zet. In de tentoonstelling Energierijk vangt de bezoeker zelf zoveel mogelijk energie uit licht, wind en water en zet hiermee allerlei bijzondere objecten in beweging. Hoe efficiënter de energie wordt omgezet, hoe sneller het object in beweging komt.

nieuwe-tentoonstelling-milieu-nemo

Impact op het milieu

De wandvullende illustratie met bewegende elementen geeft informatie over het verschil in impact op het milieu tussen fossiele brandstoffen en hernieuwbare energiebronnen. Het toont bovendien hoe duurzame energie kan worden opgewekt en slim kan worden ingezet.

Michiel Buchel, Algemeen Directeur van NEMO:

Heel belangrijk dat met deze nieuwe tentoonstelling bezoekers al vanaf jonge leeftijd ontdekken dat technologie kan worden ingezet voor een schonere toekomst.

Hans Mart Groen, Directeur Greenchoice:

Wij geloven dat iedereen kan bijdragen aan een schonere wereld door energie te besparen en zélf stroom op te wekken. Hoe eerder je snapt waarom duurzame energie belangrijk is, hoe vanzelfsprekender het blijft om groene keuzes te maken. In Energierijk ervaren kinderen van heel dichtbij – en vooral door zélf te doen – hoe leuk en goed het is om duurzaam bezig te zijn en mee te werken aan een leefbare wereld.

 

ZIE OOK: Tips voor de kerstvakantie in Amsterdam

 
De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door NEMO’s partner in duurzaamheid Greenchoice. Greenchoice zet als energieleverancier in op zo min mogelijk energieverbruik: ‘de groenste energie is de energie die je niet verbruikt’ , en op zoveel mogelijk zelf opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen.

 

 

Over Greenchoice

Greenchoice levert intussen als enige energieleverancier in Nederland uitsluitend groene energie en bosgecompenseerd gas aan inmiddels bijna 400.000 klanten. Energie die duurzaam en dichtbij is opgewekt uit zon, wind, water en biomassa.

NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen. Zie www.e-nemo.nl.

Comments are closed.