De ijstijd komt tot leven in Amsterdam

De ijstijd komt tot leven in de kerstvakantie bij de tentoonstelling Giants of the Ice Age in Amsterdam EXPO. Van 20 december tot en met 4 januari is het iedere dag familiedag bij de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd. Er vinden iedere dag vele gratis activiteiten plaats tussen 11:00 en 16:00 uur. Van spannende vertellingen door een moderne mammoetjager en een prehistorische sjamaan tot het voelen aan echte mammoetbotten, op de foto gaan met een Neanderthaler, geschminkt worden en nog veel meer. Iedere bezoeker ontvangt een gratis (kinder)audiogids en voor de jonge archeologen is er een spannende speurtocht. Amsterdam EXPO is alle feestdagen geopend, met uitzondering van Eerste Kerstdag.

giants-of-ice-age-amsterdam-expo

Spannende verhalen van een moderne mammoetjager

Zaterdag 20 december is de moderne mammoetjager Dick Mol te gast. Hij neemt de kinderen mee… op mammoetjacht! Al jaren reist hij de hele wereld over om mammoetskeletten op te graven. Van Siberië tot Canada en van Namibië tot… de Noordzee! De vertelling vindt plaats om 12:30 uur en om 14:00 uur in Amsterdam. Iedereen kan aanschuiven.

 

ZIE OOK: Plan je bezoek aan Amsterdam in de kerstvakantie

 
Kinderen kunnen zich laten schminken met oker, de prehistorische schmink en het jachtspel spelen en hun eigen grottekening maken. Ook is er een speurtocht en een speciale kinderaudiogids beschikbaar. Archeoloog Arie neemt jonge bezoekers mee op expeditie 30.000 jaar terug in de tijd. Hij leidt ze langs prehistorische grotkunst, fossielen van mammoeten, sabeltandtijgers en grottenberen en zelfs een compleet origineel mammoetskelet.

 

 

Kom verkleed als Neanderthaler en ontvang een leuke verrassing

Voor kinderen die verkleed komen als Neanderthaler is er een leuke verrassing. Bezoekers kunnen met de hele familie in stijl op de foto met een Neanderthaler en een mammoet.

Praktische informatie

Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24, is alle feestdagen geopend, met uitzondering van Eerste Kerstdag. Aan de activiteiten tijdens de familiedagen zijn geen extra kosten verbonden. Tickets en info via www.amsterdamexpo.nl. Een speciaal familieticket, bestemd voor twee volwassenen met twee kinderen of een volwassene met drie kinderen is verkrijgbaar vanaf €44. Giants of the Ice Age is nog tot en met 1 maart 2015 te zien.

Comments are closed.