Gratis Wi-Fi aan boord van de Emirates A380

Sinds afgelopen oktober hebben al meer dan 200.000 passagiers gebruik kunnen maken van de gratis Wi-Fi aan boord bij Emirates en zo vanuit de lucht in contact gestaan met familie, vrienden en collega’s. Bijna alle A380’s van Emirates bieden 10MB vrije data aan. Dat is genoeg om e-mails te verzenden, te tweeten, te posten op Facebook en websites te bezoeken.

De 1e 10 MB gratis

Momenteel biedt Emirates het gebruik van gratis Wi-Fi aan in 86 toestellen (56 Airbus A380’s en 30 Boeing 777’s) en er is een uitgebreid retrofit programma op komst om Wi-Fi te kunnen installeren in de rest van de vloot. De eerste 10MB op 51 van de A380’s is gratis. Daarna kost het $1 voor de volgende 500MB. Op alle andere toestellen kost de Wi-Fi $1 vanwege de huidig geïnstalleerde hardware en software.
 
ZIE OOK:
 
Tot januari 2015 worden deze kosten voor de Wi-Fi gedoneerd aan de Emirates Airline Foundation, dat zich inzet voor het verbeteren van de levens van kansarme kinderen over de hele wereld.
 

 

Essentiële waarde

“Emirates ziet Wi-Fi aan boord als een essentiële toevoeging aan de service dat gratis beschikbaar zou moeten zijn voor onze klanten om zo in contact te kunnen staan met vrienden, familie en werk. Momenteel zorgen de software en technische beperkingen ervoor dat we in sommige vliegtuigen nog een vergoeding moeten vragen voor het gebruik van Wi-Fi. We werken er hard aan om de Wi-Fi geheel gratis te maken, maar vooralsnog gaat het maar om $1,” zei Patrick Brannelly, Emirates’ Vice President Corporate Communications – Product, Publishing, Digital & Events.

Goed doel

“De meeste van onze vluchten zijn lange afstand vluchten en we weten dat een groot deel van onze klanten graag in contact wil blijven wanneer ze reizen. Daarom heeft Emirates honderden miljoenen geïnvesteerd in de connectiesystemen aan boord. We zien vooral tijdens feestmaanden een piek in mobiele telefoon en Wi-Fi gebruik en wij geloven dat onze klanten blij zijn met het feit dat wanneer zij hiervoor moeten betalen, deze opbrengsten gedoneerd worden aan een goed doel. We verwachten een totale donatie van $40.000 voor het Emirates Airline Foundation, maar dit kan alleen maar meer worden als meer passagiers gebruik zullen gaan maken van de Wi-Fi,” aldus Brannelly.

Comments are closed.