Emirates onthult investering om beste wijnen aan boord te schenken

Emirates start met een lange termijn investering van US$500 miljoen om zo de beste wijnen te kunnen schenken aan passagiers in alle klassen. Meer dan 60 verschillende wijnen, champagnes en ports, afkomstig van de beste wijngaarden uit maar liefst 12 landen, worden geserveerd. Speciaal hiervoor liggen 1,2 miljoen flessen te rijpen in de eigen wijnkelders van Emirates en deze zijn pas klaar om te drinken na 2020.

emirates-wijn-aan-boord

Wijn als ervaring

In plaats van afhankelijk te zijn van een tussenpersoon, heeft Emirates ervoor gekozen om een eigen team van experts relaties op te laten bouwen met een aantal van ’s werelds meest prestigieuze chateaus en wijngaarden. “Voor ons is wijn een ervaring. Onze klanten willen aan boord van wijn genieten alsof ze in een chique restaurant zitten. Het is niet zomaar wit, rood of rosé. Passagiers zijn geïnteresseerd in waar de druif vandaan komt, informatie over de wijngaard en hoe oud de wijn is. Dat is waarom we meer dan een decennium geleden zijn afgestapt van het gebruikelijke zakelijke inkoopproces en de controle in eigen handen hebben genomen”, aldus Emirates topman Tim Clark.

 

ZIE OOK: Plan je bezoek aan de bekendste wijnstreken in Frankrijk

 

Het wijnprogramma van Emirates is een essentieel onderdeel van de in-flight maaltijden en net als met alle andere services zal de wijnselectie en planning worden uitgevoerd met nauwkeurige zorg.

Lange termijn investering

Emirates heeft een dynamische strategie in het kopen van wijn en een intensief programma om de beste wijnoogsten voor toekomstig gebruik te bewaren door de wijnen en primeur te kopen. Momenteel heeft de maatschappij meer dan 1,2 miljoen wijnen die liggen te rijpen in de wijnkelder in Bourgondië, Frankrijk. Sommige van deze wijnen zullen pas over een decennium klaar zijn om te drinken.

 

 

“Natuurlijk is het een grote investering, maar wijn en champagne zullen altijd een belangrijk aspect zijn van onze service aan boord, daarom kiezen we voor deze lange termijn visie. Het is gewoon onderdeel van onze strakke planning. Net zoals dat we weten hoe groot onze vloot zal zijn en waar de vliegtuigen heen zullen vliegen, weten we welke wijnen we gaan serveren in elke klasse op een bepaalde route in vier jaar tijd”, zegt Clark

Meest prestigieuze wijnen

De selectiecriteria van Emirates hebben niet alleen rekening gehouden met de kwaliteit van de wijn en hoe het smaakt bij het eten dat aan boord geserveerd wordt, maar ook hoe de wijnen zullen reageren wanneer deze geserveerd worden op een hoogte van 10km in de lucht.

De wijnen in de wijnkelders van Emirates uit de regio Bordeaux in Frankrijk zijn goed voor bijna de helft van het totale wijnportfolio van de maatschappij. Met wijnen uit Frankrijk’s meest prestigieuze wijngaarden, waaronder Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Château Haut-Brion en Château Mouton-Rothschild, is de wijnkelder van Emirates een droom van iedere wijnkenner.

emirates-wijn-infographic

Naast de Franse wijnen, biedt Emirates ook een selectie van nieuwe wereldwijnen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Californië en andere wijnproducerende regio’s in de wereld.

De First Class passagiers van Emirates kunnen de Dom Perignon champagne aan boord verwachten. Dit is een van ’s werelds meest toonaangevende champagnes. Op A380 vluchten naar San Fransisco en Housten wordt zelfs Dom Perignon 2003 Rosé geschonken in december. Voor meer informatie over de wijnen en champagnes van Emirates zie www.emirates.com/nl.

Comments are closed.