NIKI vliegt voor de 1e keer vanaf Brussel

Vanaf april 2015 biedt NIKI, een dochtermaatschappij van airberlin, voor de eerste keer een directe verbinding tussen Brussel en Bratislava aan. De Slowaakse hoofdstad is dan van maandag t/m vrijdag twee keer per dag de reisbestemming. Voor zakenreizigers en particulieren uit Slowakije is dankzij het nieuwe traject voor de eerste keer een aansluiting op het mondiale luchtnet, bijvoorbeeld van oneworld® en Etihad Airways, beschikbaar. Als Slowakije in juli 2016 voor een half jaar het voorzitterschap van de Europese Raad op zich neemt, is het land uitstekend verbonden met Brussel als hoofdzetel van de Europese Unie.

Bratislava

„Bratislava zal voortaan in mondiale airline-netwerken te vinden zijn. Dit is een belangrijke stap en wij als NIKI zijn blij dat wij op significante wijze vorm hebben gegeven aan deze ontwikkeling. De economische dynamiek, de groeiende Slowaakse markt is voor ons van groot belang – wij willen ons voor de markt Bratislava, Slowakije navenant goed op de markt zetten“ aldus Christian Lesjak, bedrijfsleider NIKI.

Ook Ivan Trhlík, Chairman & CEO Bratislava Airport, is enthousiast: „Ik ben werkelijk zeer verheugd dat de samenwerking met de luchtvaartmaatschappij NIKI, een lid van de airberlin group, in zo korte tijd tot stand gekomen is. NIKI is een succesvolle en uitstekend geleide onderneming met een buitengewoon goede reputatie. Met betrekking tot de geplande uitbreiding van de luchthaven Bratislava beschouw ik deze coöperatie als elementair. 
De luchthaven Bratislava wordt op deze manier, naast de uitbreiding van directe vliegverbindingen met NIKI via de oneworld alliantie en Etihad Airways, voor het eerst in de geschiedenis in het mondiale distributiesysteem GDS opgenomen en een vlucht vanaf en naar Bratislava kan nagenoeg op elke plek ter wereld worden geboekt. Dat was tot dusverre niet mogelijk.“
 

 
Van maandag t/m vrijdag vertrekt de NIKI vlucht HG8993 in Brussel om 08.10 uur en landt om 09.55 uur in Bratislava. ‘s Avonds start de vlucht HG8994 om 18.45 uur in Bratislava en arriveert om 20.20 uur in de Belgische hoofdstad. Ook op zondag is er een vliegverbinding tussen Bratislava en Brussel.

Comments are closed.