Waarom wiebelt een wolkenkrabber?

Als het hard waait, wiebelt een wolkenkrabber. Waarom is dat eigenlijk en hoeveel mag een wolkenkrabber wiebelen? Op zondag 14 december onderzoeken kinderen samen met bouwkundige Leo Wagemans waarom hoge gebouwen buigen maar niet barsten. Ze ontdekken welke materialen geschikt zijn om hoog mee te bouwen. De kinderen gaan zelf aan de slag om te onderzoeken met welke constructies je een stabiel bouwwerk kunt maken.
nemo-kinderlezingen

Wakker Worden Kinderlezingen

Tijdens de maandelijkse Wakker Worden Kinderlezing in Nemo staat een echte kindervraag centraal. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud gaan samen met een wetenschapper op zoek naar het antwoord. Met proefjes, opdrachten en door veel vragen te stellen komen de kinderen dichterbij het antwoord. De interactieve opzet prikkelt hun nieuwsgierigheid en stimuleert hen om zelf mee te denken over het antwoord op de vraag. Elke lezing wordt ontwikkeld in samenwerking met de betreffende wetenschapper en wordt twee keer gegeven; om 11:00 en om 13:00 uur.
 
ZIE OOK: Bezienswaardigheden in Amsterdam
 

Meer kinderlezingen in Nemo

Wakker Worden Kinderlezingen in 2015

18 januari: Wat was er voor de oerknal? Sterrenkundige Jacco Vink over het ontstaan van het heelal.

8 februari: Wat zit er in de plastic soep? Bioloog Heather Leslie over het probleem van plastic afval in zee.

15 maart: Waarom bederft eten? Microbioloog Stanley Brul over waarom boterhammen snel schimmelen maar snoepjes niet.
 

 
12 april: Hoe zijn piramides gebouwd? Natuurkundigen Daniel Bonn en Bart Weber over hoe de Egyptenaren werkten.

31 mei: Waarom is licht zo snel? Natuurkundige Jeroen Goedkoop over de eigenschappen van licht.

28 juni: Hoe werkt zonnebrandcrème? Bioloog Renée van Amerongen over de invloed van de zon op je huid.

20 september: Hoe snel zijn computers in de toekomst? Informaticus Harry Buhrman over nieuwe technologieën en kwantumcomputers.

8 november: Waarom zijn er geen vierkante slakken? Wiskundige Roland van der Veen over wiskundige patronen en vormen in de natuur.

13 december: Hoe maak je vuurwerk? Scheikundigen Joost Reek en Jarl Ivar van der Vlugt over de chemie achter knallers en pijlen.

Comments are closed.