Winterkamperen in Trekkershutten

De meeste mensen associëren kamperen met zomer en zon. Toch kun je ook in de winter overnachten in de natuur. Er zijn dit ook jaar weer 65 locaties met Trekkershutten die hun gasten het hele jaar rond verwelkomen in een verwarmde hut. Nu de eerste nachtvorst is geweest, kan er dan ook echt gesproken worden van winterkamperen.

camping-beek-winter-hut

Frisse lucht

De frisse lucht in combinatie met de rust van het laagseizoen weet elk jaar weer een aardige groep kampeerders te inspireren eropuit te trekken. De een gaat een weekendje weg om te wandelen in het bos, de ander waait liever uit op het strand. En dan zijn er ook nog diegenen die de drukke decembermaand ontvluchten en genieten van de rust op een Natuurkampeerterrein of camping.

 

ZIE OOK: Toeristische tips in Europa

 

‘Winterkamperen blijft bijzonder.’ zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van Stichting Trekkershutten. ‘De kou van buiten maakt de beleving binnen extra warm. Een kaarsje op tafel en samen een spel spelen of boek lezen blijft toch populair.’

 

 

Warme hutten

Alle Trekkershutten die jaarrond te huur zijn, zijn geïsoleerd en worden verwarmd met een kacheltje. ‘Wij zorgen er zelfs voor dat de kachel brandt en de hut verwarmd is als onze gasten arriveren.’ zegt Janneke Stuut van Camping Beek en Hei in Otterlo, Nederland. Voor alle Trekkershutten geldt dat gasten zelf hun slaapzak meenemen. Op enkele locaties zijn (extra) dekens te huur.

Winterse activiteiten

Soms zijn er terreinen waar winterse activiteiten worden georganiseerd, van sfeermarktjes met warme chocolademelk tot een borrel met glühwein. De kinderen zitten rond het kampvuur waar ze marshmallows mogen roosteren. Maar de meeste winterkampeerders zullen vooral de omgeving intrekken en genieten van de natuur die dan zo anders is als in de zomer.

Comments are closed.